Niški učenici napravili sajt o Prvom Svetskom ratu

prvisvetskiratUčenici odeljenja M44, niške Mašinsko – tehničke škole „15.maj“, odlučili su se da naprave sajt posvećen Prvom Svetskom ratu.

Ovom poduhvatu je prethodila anketa namenjana mladima, a učenici ovog odeljenja bili su zapanjeni rezultatima, koji su pokazali veoma nisko znanje mladih o Prvom svetskom ratu.

„Želeli smo da pokrenemo sajt, na kome će mladi ljudi moći da se iformišu o prvom svetskom ratu, ali kroz zabavan način. Odlučili smo da to uradimo ove godine, kada se obeležava stogodišnjica od početka Prvog svetskog rata, ali poginulih u ratu ne treba da se sećamo samo na jubilejima, već svakog dana, svakog meseca, svake godine“ izjavio je Vučko Stanković, jedan od kreatora ovog sajta za mojeNvosti.rs.

Na sajtu je moguće saznati osnovne informacije o Prvom svetskom ratu – uzroke i tehnologiju rata, kao i na koji način je Srbija učestvovala u njemu. Tu je takođe i odeljak sa video materijalima o Velikom ratu, kao i zbirka porodičnih fotografija koje svedoče o ratu, animirane mape i podatke o vojnim obeležjima učesnica u ratu.

Dostupna je i android aplikacija, a kako kažu u ovoj školi izrada sajta nije jedini način na koju će njeni učenici obeležiti stogodišnjicu Velikog rata.

„Ovo je samo prvi deo obeležavanja stogodišnjice od početka prvog svetskog rata u našem odeljenju i školi. Oktobra pripremamo nešto veoma lepo“ izjavio je Jovan Milić, idejni tvorac ovog veb sajta, koji je ostao tajnovit za sada.

Sajt možete pogledati na ovoj adresi 

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Jedan komentar na “Niški učenici napravili sajt o Prvom Svetskom ratu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *