Niš in Oil

Sto godina jazza obeleženo je i u Nišu, u klubu Feedback, a ovaj jubilej zaokružen je nastupom benda Fish in oil.

Nakon skoro tri godine od njihovog poslednjeg nastupa u Nišu, ovaj jazz fusion sastav prezentovao je svoj najnoviji material Nišlijama u klubu „Feedback“.

Ovoga puta nastupili su u formi kvinteta koji čine kontrabasista Branislav Radojković, Feđa Franklin bubnjar, Dušan Petrović saksofonista, perkusionista Papa Nik i gitarista Bratislav Radovnović.

Sa malim zakašnjenjem, koncert je otpočeo malo nakon 23 h, a pored pored poznatijih numera koje smo na pređašnjim nastupima imali prilike da čujemo, upoznali su nas i sa pesmama sa duplog albuma „Tri ključa“ koji je objavljen za Metropolis records krajem prošle godine ali koji je tek sinoć doživeo nišku promociju.

“Lastavica“ i „Hipster“ numere su koje su izazvale velike ovacije publike kao i naslovna numera sa pomenutog, najnovijeg albuma.

Sam kraj koncerta bio je rezervisan za zanimljivu interpretaciju “Bubmarovog leta“ i za „Raspravu o prijateljstvu“ koja je predviđena za kraj.

Međutim, zbog i više nego pozitivnih reakcija, bend se ponovo popeo na scenu i još jednom pesmom počastio posetioce.

Velika posećenost od strane publike, ali intenzivne reakcije i ogromno oduševljenje pokazali su nam da ovakvi događaji svakako nedostaju kulturnoj ponudi grada.

Autorka teksta: Milica Kocić

Foto: Nikola Milosević

Fish in Oil u Feedback-u

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *