I Niš je deo svetske akcije zajedničkog podoja

simultano dojenje tekstKako bi podstakle mame da ne odustaju od dojenja i da što duže doje svoje bebe grupa Nišlike koje podržavaju dojenje će po drugi put u Nišu obeležiti Svetsku nedelju dojenja i to u toku dva dana.

U subotu 1. avgusta sa početkom u 10:30 mame će na nišavskom keju kod amfiteatra uraditi simultani podoj. Na ovaj način one će učestvovati u globalnoj akciji koja svake godine broji na hiljade mama koje u u istom času doje na javnom mestu.

Organizatori pozivaju mame da se pridruže zajedničkom podoju i naglašavaju da nije potrebna prijava. Neophodno je da u 10 sati budete kod amfija, a za svoj trud i zato što vašu bebu dojite za nju najzdravijom hranom dobićete zahvalnicu.

Za drugi dan obeležavanja, 2. avgust, zakazana je četvoročasovna manifestacija na keju koja će zabavu, poučne stvari i nagrade pružiti i mališanima i roditeljima. Više o manifestaciji možete pročitati ovde.

Organizatori obeležavanja Svetske nedelje dojenja u Nišu su grupa Nišlijke koje podržavaju dojenje, Info centar iz brusa na čelu sa Terezom Kiš Miljković, vršnjačkom savetnicom za dojenje i Centar za unapređenje društvene svesti – Super građanin iz Niša.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *