NiPSA u borbi protiv duvanskog dima

U Srbiji se 31. januara obeležava Nacionalni dan bez duvanskog dima, a organizacija NiPSA (Asocijacija Studenata Farmacije u Nišu) je tog dana organizovala akciju u saradnji sa Instituom za javno zdravlje i Sekretarijatom za smladinu i sport koja se održala u EU info kutku.

Predstavnica NiPSE, Aleksandra Savić, koja je u sektoru za javno zdravlje u okviru organizacije, je u subotu gostovala u emisiji Coolminacija i pričala nam je o štetnim faktorima pušenja i sa kojim problemima se susreću pušači i pasivni pušači.

NiPSA se bavi raznim projektima, između ostalog svetovanjem pacijenata, farmakoterapijskim pristupom, studentskim razmenama, organizovanjem akcija… Oni takođe sarađuju sa studentima medicine, kako bi unapredili i njihovo znanje, pristup i negu pacijenata.

Više o ovoj akciji u nastavku:

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *