Nepravilno nanošenje kreme produbljuje bore

Slika 1 Izvor: Super radio

Slika 1
Izvor: Super radio

Od malena nam je poznata tehnika mazanja kreme na lice ona koju smo videli od mame i bake: nanesemo kremu na 5 tačaka na licu (čelo, obrazi, nos i brada) i onda razmazujemo od čelua ka bradi, ali složićete se da se tretmani u kozmetičkim salonima ne rade na ovaj način. Takođe, kozmetičari područje oko očiju tretiraju potpuno suprotno od onoga kako smo navikli da radimo sami.

Ali za to nije potrebno da pohađamo kurseve za negu lice, već je dovoljno da naučimo pravilne pokrete koje ćemo primenjivati u toku negovanja lica. Nepravilni pokreti utrljavanja proširuju i produbljuju bore, pa su zato oni jednako bitni koliko i krema koju koristimo.

Slika 2 Izvor: Super radio

Slika 2
Izvor: Super radio

Krema za područje oko očiju nanosi se kao na slici 1, ali se ne tretira donji deo gornjeg kapka, već samo deo ispod obrva.
Krema za lice se pre nanošenja razmaže između prstiju, a zatim kružnim pokretima utrljava kao na slici 3.

Slika 3 Izvor: Super radio

Slika 3
Izvor: Super radio

Ova tehnika vam neće oduzimati više vremena nego obično, a biće vam potrebno najviše nedelju dana da naviknete da je primenjujete.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *