Nenad Vasilić trio u Nišu – fuzija žanrova u duhu narodne tradicije

Svetski priznati kontrabasista Nenad Vasilić nastupiće, sa svojim triom, u četvrtak, 13. decembra, u sali Simfonijskog orkestra u Nišu.

Nenad Vasilić (1975) je srednje muzičko obrazovanje stekao u Nišu, a potom studirao na Jazz akademiji u Gracu. Posle početnih iskustava u sastavima etabliranih džez muzičara (Mark Marfi, Šila Džordan, Stjepko Gut…), 1998. godine odlučio je da formira sopstveni kvintet (jedno vreme pod imenom Vasilić Nenad Balkan Band), sa namerom da „u repertoaru nema američkih numera“. Tokom vremena, kristalisala se preciznija koncepcija: fuzija evropskog džeza i improvizovane muzike, sa melodijama i ritmovima iz bogatog nasleđa balkanskog folklora, uz koji je odrastao.

Osim aranžmana popularnih narodnih pesama, svoje mesto u programu Nenada Vasilića pronašle i numere Šabana Bajramovića, ali i sve više originalnih kompozicija pisanih u duhu narodne tradicije. Ovu muziku Vasilić ne želi da svrsta u žanr, budući da u njoj postoje elementi džeza, folklora, klasike, world music-a, ali i hevi metala i roka, te je karakteriše kao – njegovu muziku.

Početak koncerta zakazan je za 20.30h, a karte po ceni od 900 i 1200 dinara možete nabaviti u Vinyl Cafe-u, Vintage Shop-u i Energy Music Shop-u u pretprodaji, kao i na blagajni Simfonijskog orkestra na dan koncerta.

 

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *