Nemojte koristiti domaća ulja dok se sunčate

hrana-ulja-tekstMnogi će umesto skupih krema za sunčanje na plažu ili bazen poneti kantarionovo ili maslinovo ulje. Ova ulja imaju dobar učinak na koži, vlaže je i čine elastičnom, ali ni jedno ni drugo ne štite od ultra ljubičastih zraka. 

Znači, ova ulja se ne smeju koristiti tokom izlaganja suncu. Međutim, ako maslinovo ulje koristite za negu kože, nakon nanošenja mora proći 24 sata nakon čega se možete sunčati.

Korištenja ovih ulja tokom sunčanja može uzrokovati opekline, koje učestalim ponavljanjem izazivaju trajna oštećenja na koži poput hiperpigmentacije ili čak raka kože (Hiperpigmentacija je poremećaj boje kože kod koga se na koži pojavljuju tamna područja),.

Primena krema s visokim zaštitnim faktorom važna je za sve, a naročito za osobe svetle puti čija koža uvek izgori pri izlaganju suncu.

 

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *