Nedelja dojenja: Danas se obeležava u Nišu

dojenje tekstIstraživanja UNICEF-a iz 2005. godine pokazuju da je 23% dece mlađe od 4 meseca dojeno, a da je procenat isključivo dojene dece do 6. meseca bio tek 15%. Isto istraživanje iz 2010. godine kaže da je procenat isključivog dojenja do 6. meseca opao na čak 11%.

Zbog sve ređeg dojenja Svetska nedelja dojenja se obeležava u oko 120 zemalja širom sveta. Druženje u Nišu  sa mamama, bebama i tatama, kao podrškom, zakazano je za danas u 19 sati u Planinarskom domu u Tvrđavi.

Mame koje žele da uveličaju ovu akciju, mogu se preidružiti Fejsbuk grupi i najaviti svoj dolazak.

Tema ovogodišnjeg obeležavanje Svetske nedelje dojenja je vršnjačko savetovalište koja ističe važnost vršnjačkog savetovanja kao pomoći pri uspostavljanju i održavanju dojenja.

Osim Niša, za sad su poznata još 3 grada, mesto i vreme okupljanja za podršku dojenja.

4. avgusta – Požarevac u 11 sati u gradskom parku

5. avgust – Novi Sad u 18 sati, štand kod kuće za dojenje

5. avgust – Beograd u 17 sati, Taš

Majke koje žele da učestvuju u organizaciji i prijave svoje gradove i međusobno se dogovore oko mesta i vremena održavanja akcije, takođe mogu svoje planove izneti u grupi na Fejsbuku.

Ovu akciju organizuje inicijativa „Moja podrška dojenju“ koja je pre 3 meseca u okviru grupe za podršku dojenju pokrenuta na Fejbuku, a do sad su uspešno održali 2 akcije (1. juna i 6. jula) sirom Srbije

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *