„Nauk nije bauk“ aprila obara nove rekorde

nauk nije bauk 8Nije šala, 8. festival Nauk nije bauk ove godine će biti održan 1. i 2. aprila tradicionalno u holu Elektronskog fakulteta pod sloganom „Uči drugačije“.

Svi kriterijumi ljubitelja nauke koje je festival postavio prethodnih i ove godine će biti zadovoljeni – zanimljivi eksperimenti i prezentacije, veliki broj postavki, korisna predavanja. Jedino što će se razlikovati od prethodnih festivala jeste da će ovogodišnji nadmašiti sve rekorde.

Kako najavljuju iz organizacionog tima biće 80 postavki, preko 1.000 učesnika/ca, naučna bina na kojoj će se svakog sata održati po jedna zanimljiva prezentacija i 10 interaktivnih radionica za posetioce.

Instagram mašina je ono čime će ovogodišnji posetioci biti privilegovani. Naime, svi oni koji se fotografišu na samom festivalu i objave sliku na društvenoj mreži Instagram pod haštagom #nauknijebauk dobiće jedisntvenu uspomenu – izrađenu polaroid fotografiju .

Osim ove mašine organizatori kao posebno interesantne izdvajaju sledeće postavke:
– premijerno prikazivanje i testiranje aplikacije „Vučilo – Dolina magičnih reči“ namenjenoj za učenje i vežbanje pravopisa, jedna od pobedničkih ideja na takmičenju Superste,
– postavku „Okeanijum“ koju je omogućio Centar za promociju nauke,
– predstava „Žene velikani“, koju izvode učenici Gimnazije „Svetozar Marković“ i predstava „Voda“ koju će izvesti tim iz OŠ „Stefan Nemanja“ i
– interaktivno Skajp predavanje stručnjaka iz svemirske stanice NASA.

Kompletan program festivala „Nauk nije bauk“, koji će u toku ova dva dana trajati od 10 do 19 sati, možete pogledati na njihovom zvaničnom sajtu.

Podsećamo, ovaj festival je napravljen sa ciljem da promoviše nauku kroz zanimljive, edukativne, ali pre svega interaktivne sadržaje koji su namenjeni svim uzrastima.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *