Nastao strip inspirisan Prvom svetskom ratu

Velii mir stripNa osnovu mišljenja desetoro učesnika iz Niša i desetoro iz Austrije nastao je strip inspirisan Prvim svetskim ratom. Sve ovo deo je projekta „2014. – Veliki mir“ koji je realizovala neformalna grupa „Društvo mladih niških vizionara“.

Niški umetnik Predrag Stamenković je na osnovu mišljenja mladih ljudi iz Niša i Autrije kreirao strip. Međutim, osim iscrtavanja stripa projekat je imao i svoj humanitarni karakter. Na organizovanim debatama prikupljane su knjige za gradsku biblioteku „Vićentije Rakić“ u Paraćinu. Zahvaljujući učesnicima debate, projektni tim i građani prikupili su preko 150 knjiga, stripova i stručne literature.

Projekat „2014. – Veliki mir“ finansiralo je Ministarstvo omladine i sporta, a uz podršku resurs centra za nišavski okrug „Centar za razvoj građanskog društva Protecta“.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *