Narandžasta boja opušta, žuta popravlja raspoloženje…

Izvor: Super radio

Izvor: Super radio

Boje izazivaju snažne emocije i reakcije, ali utiču i na opšte zdravstveno stanje.

Terapija bojama – hromoterapija, postaje sve zastupljenija u medicini, pre svega u lečenju psihosomatskih tegoba.

Osim stručne pomoći, terapiju bojama možemo i sami primenjivati u svakodnevnim situacijama.

Ofarbajte unutrašnjost vašeg doma bojama koja će vam najviše prijati, imajući u vidu njihovo značenje, ili birajte odeću u bojama kako bi trebali biti raspoloženi, a ne u bojama kako se trenutno osećate.

Bitna je i boja predmeta koja vas okružuje, kao i boja šolja za kafu ili čaj, pa čak i boja namirnica koje svakodnevno konzumirate.

Zelena– ublažava posledice stresa, smiruje nadraženu kožu i podstiče cirkulaciju. Odlazak u prirodu gde dominira zeleno smiruje i oslobađa od stresa.

Crvena– daje energiju i povećava samopouzdanje. Smatra se bojom ljubavi.

Narandžasta– opušta, popravlja raspoloženje i podstiče seksualnost. Utiče na regeneraciju kože i podstiče metabolizam. Ona je dobra, kako za zidove kuhinje, tako i za spavaću sobu.

Žuta– podstiče na akciju, popravlja raspoloženje, povećeva moć koncentracije, povoljno utiče na rad organa za varenje.  Mirna nijansa žute boje u prostoru stimuliše intelekt.

Plava– smiruje, ublažava osećaj bola, naročito u glavi, vratu i leđima. Takođe je dobra u regulisanju telesne težine i nesanice.

Ljubičasta– deluje na limfni sistem  i pomaže u terapiji protiv celulita. Podstiče kreativnost i duhovnost.

Roze– smiruje, otklanja agresiju i utiče protiv nasilnog ponašanja pa se koristi u zatvorima.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *