O nakitu jednog mrkog medveda

Ove nedelje, u emisiji „Prirodnim tempom“ vodimo vas u predivne predele jugozapadne Srbije da bi vas upoznali sa njenim najveličanstvenijim stanovnicima – mrkim medvedima!
Krajem prošlog meseca, uz pomoć udruženja građana „Jadovnik, oaza netaknute prirode“, izvršena je akcija obeležavanja prvog mrkog medveda sa područja Miloševke i Jadovnika! O ovome razgovaramo sa prof. dr. Duškom Ćirovićem, sa Biološkog fakulteta u Beogradu, koji je sa njegovim timom – dr. vet. med. Slobodanom Spasojevićem i studentom Marijom Spasić rukovodio ovim poduhvatom. Sa nama će razgovarati i Marija Spasić koja je omogućila nabavku GPS ogrlice preko svog Rufford projekta.
Ovaj termin rezervisan je i za proslavu svetskog dana životinja, pa vam u to ime prenosimo kako možete pomoći u “spremanju zimnice” za životinje iz ZOO kutka, udruženja “Zoo planet”.
Usporite sa nama i ovog petka od 17:00h!

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *