Nagradnom igrom protiv sive ekonomije

Foto: Super radio

Foto: Super radio

Poreska uprava Srbije će od četvrtka, 4. jula 2013. organizovati nagradnu igru „Fiskalnim računom protiv sive ekonomije i do automobila“ rečeno je agenciji Beta.

U igri će moći da učestvuju građani koji sakupe najmanje 30 fiskalnih računa, a najmanji iznos za pojedinačnu kupovinu je 300 dinara.

Cilj igre u dva ciklusa po tri meseca, jeste da se građani podstaknu da uzimaju fiskalne račune od prodavaca, kako bi se povećala naplata poreza na dodatu vrednost (PDV).

Vlada Srbije je Poreskoj upravi iz tekuće budžetske rezerve odobrila 4,79 miliona dinara za organizovanje nagradne igre. Novac iz budžeta namenjen je kupovini, na tenderu, dva automobila s motorima zapremine do 1.400 kubika, koji će biti glavne nagrade. Robne nagrade će finansirati Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ).

Kako procenjuju u Poreskoj upravi, efekti nagradne igre za budžet biti višestruko veći do troškova kupovine nagrada za učesnike.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

2 komentara na “Nagradnom igrom protiv sive ekonomije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *