NAGRADNA IGRA: poklanjamo vam pet primeraka romana Prelest, Filipa Grbića

Super Radio nastavlja da podržava kulturu i nove, mlade autore koji svojim delima pokazuju da je Srbija mesto gde se i dalje mogu pročitati sjajni romani.

Roman „Prelest“ drugi je roman autora Filipa Grbića. Autor se prvi put predstavio čitalačkoj publici sa romanom „Ruminacije o predstojećoj katastrofi“, za koji je dobio nagradu „Miloš Crnjanski“ za 2016. i 2017. godinu.

Nagradna igra:

Poklanjamo vam pet potpisanih primeraka novog romana “Prelest”. Sve što je potrebno da biste osvojili nagradu je da nam u komentaru ispod ovog teksta napišete zbog čega volite da čitate, a pet najzanimljivijih komentara (po izboru Filipa Grbića i redakcije) osvojiće po jedan primerak potpisane knjige.

Proglašenje dobitnika biće u programu uživo, u petak 05.10. u okviru emisije CoolPresek, u 12h, kada nas očekuje i telefonsko uključenje autora.

Važno: potrebno je da učesnici slušaju emisiju Cool Presek kako bi mogli da verifikuju svoju nagradu.

 

O romanu „Prelest“:

Reč prelest u najužem smislu možemo odrediti kao duhovnu obmanu, odnosno skretanje duše s pravog puta ka putu laži i gordosti. Glavni junak u romanu, Maksim Tumanov, neprestano je u potrazi za lekom koji će ublažiti njegove unutrašnje bolove, zalečiti duševne rane i omogućiti mu da bar na trenutak bude spokojan. Emil Sioran bi to nazvao sanjalačkim stanjem egoizma, ali pre bi se moglo reći da Maksimov pogled na svet vuče ka ničeovskom pesimizmu snage – njegove intelektualne sklonosti ka strašnom i neugasiva žeđ za životom zapravo proističu iz izobilja snage, zdravlja i vedrine.

Glavni junak se bori sa samim sobom dok ga strasti otimaju jedna od druge, kovitlaju i onespokojavaju. Prelešćen čovek je prevaren čovek, jer lažna duhovna stanja podsećaju na istinska, pa se čovek u njima lako zapliće. Maksim Tumanov je junak XXI veka – on vapi za smislom i za lepotom, ali istovremeno je umoran i rezigniran, jer je razapet između strasti i razuma, spokoja i nespokoja. Tražeći smisao života, on pokušava da pronađe odgovor na pitanje da li postoji izlaz ili je svaki izlaz u životu zapravo novi ulaz.

 

Naručivanje knjige:

Knjiga se može kupiti u svim Vulkanovim knjižarama u Srbiji, a može se naručiti i online, klikom OVDE

 

Dobitnici: 

Dobitnici su proglašeni uživo u programu, a oni su (prema redosledu proglašenja, a po „nicku“ koji su ostavili na sajtu): Ljubinka, Nemanja, NinaR, Milosav, Sara.
Svim ostalim slušaocima želimo više sreće u narednim igrama. 

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

20 komentara na “NAGRADNA IGRA: poklanjamo vam pet primeraka romana Prelest, Filipa Grbića

 1. Lažu oni koji kažu da se ne može živeti više života, može. tome služe knjige. One su mačični portali koji vode ne samo kroz razne istuacije već i različite svetove, a svaki od njih je rizinica iskustava za sebe i svaki je neprocenjivo vredan. Zato volim da čitam.
  0
 2. Volim da citam zato što možeš biti bilo ko, bilo gde, u bilo kom vremenu, da se smeješ i places, živiš mnogo života. ..
  Uvek se radujem novoj knjizi, uvek nešto novo naučim iz svake 🙂
  0
 3. Zato sto citanje nije samo beg od stvarnosti vec je i stvaranje svoje stvarnosti u kojoj se najradije izgubis i koja ostaje u tebi cak i kada dodjes do poslednje stranice knjige.
  0
 4. Knjiga je jedan magicni portal koji nas iz nase stvarnosti vodi u novi svet. Citanjem upoznajemo mesta i ljude o kakvima nismo mogli ni da sanjamo. U knjigama mozemo biti bilo ko i bilo gde, daleko od svih problema koji nas muce. Svaka nova stranica donosi novu avanturu i cini da vreme stoji dok zavaljeni u omiljenu fotelju citamo bez prestanka. Citanje je moja zavisnost. Svaki put obecam da cu procitati jos samo jedno poglavlje…
  0
 5. Kao apsolvent srpske književnosti na Filološkom fakultetu, smatram da je ljubav prema čitanju neobjašnjiva. Za autora sam čuo nakon pohvala i nagrada nakon prvog romana, dok me je ovaj roman posebno zainteresovao zbog recenzije cenjenog i uvaženog proferosora A. Jerkova, tako da smatram da ga zasigurno vredi pročitati!
  1
 6. Volim da čitam, a u prilog tome ide činjenica da mi je lakše pao rastanak od nekih ljudi nego od nekih knjiga, nadam se da će tako biti i sa ovom. 🙂
  1
 7. Volim da citam, jer je svaka knjiga jedan novi svet, jedan zivot koji prozivis citajuci je. Onaj ko cita prozivi bezbroj zivota, u razlicitim vremenima i situacijama. Ne samo da prozivis nove zivote, vec spoznas i saznas mnogo toga. Knjiga utesi, izmami osmeh, ali i rasplace i rastuzi. Citajuci jacamo sebe kao licnost, jasnije vidimo svet. Zbog svega toga i jos mnogo cega, volim da citam.
  0
 8. Čitanje je, kao i pisanje – beg od stvarnosti! Vodi nas na neočekivana mesta, upoznajemo neočekivane ljude, uči nas da se snađemo u neočekivanim situacijama! ☺️
  0
 9. Volim da čitam jer u svakoj knjizi pronađem deo koji na mene ostavi utisak. Svakoj knjizi se uvek vratim jer uvek ima nešto što mi promakne, a verujem da svaka knjiga dođe do mene u trenutku kada mi to najviše treba. Najlepši poklon koji se može dobiti, ali i pokloniti je upravo knjiga koja nam otvara vrata za nova znanja i obogaćuje naš život.
  0
 10. Zato što nam čitanje daje šansu da pobegnemo u jedan novi svet kada želimo da pobegnemo od realnosti, da se osamimo ali da ipak ne budemo sami već okruženi najboljim prijateljima iz sveta knjiga! 😊
  0
 11. Zato što otkrivam i tuđa iskustva, unapređujem svoj rečnik, uviđam i drugi način razmišljanja, koji se razlikuje od mog.
  0
 12. Volim da se poistovećujem sa junacima, da u tom imaginarnom svetu bar na trenutak pobegnem od stvarnosti. Čitajući sinopsis ove knjige, osetio sam veliku želju da je pročitam, jer u opisu glavnog junaka, pronašao sam crte koje opisuju moj život, tu neprestanu borbu sa samim sobom, borbu spokoja i nespokoja…
  0
 13. Čtanjem knjiga bežim od stvarnosti. Knjige mi pružaju utočište. Često tu da nas upravo suoče sa realnošću i sopstvenim problemima, pa i nama samima, a vrlo često daju odgovore i pomažu u rešavanju problema.
  „Naš mozak treba knjige, kao što mač treba brus, želi li zadržati svoju britkost“.
  0
 14. Čitam od kako znam za sebe – kao mali sam čitao bajke, a sada čitam ozbiljno štivo. Jedva čekam onaj period u godini kada nema ispitnih rokova, da mogu da čitam i nešto za svoju dušu, a ne samo naučnu literaturu.
  0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *