Način utrljavanja kreme bitan je koliko i njeni sastojci

Foto: www.zdravljeizivot.rs

Foto: www.zdravljeizivot.rs

Borba sa celulitom, čini se, jedan je od najtežih kad je reč o ženskoj lepoti. Za „nadmetanje“ sa „pomorandžinom korom“ pre svega je potrebna upornost i istrajnost.

Iako je sredina juna, za suočavanje sa najvećim ženskim neprijateljem nikad nije kasno. Osim što je najuočljiviji u toku leta, i samim tim postaje estetski nedostatak, celulit može predstavljati i zdravstveni problem. Voda i msnoća koja se taloži usporava cirkulaciju, a koža postaje hladna i bolna na dodir u težim stadijumima celulita.

Kako bi ga se rešile, morate ga napasti sa svih strana – masaže, kreme, fizička aktivnost i korigovana ishrana dobitna su kombinacija.

Prilikom nanošenja anticelulit kreme ili seruma bitan je način upotrebe kako bi efikasno počeli da deluju.

Tretman se koristi isključivo uveče, pre spavanja, jer tada najbolje može delovati dok mirujete i odmarate. Pre nanošenja, problematične zone na telu istrljajte četkom, da biste podstakli cirkulaciju, i istuširajte se jer ćete tako zagrejati kožu.

Foto: www.novosti.rs

Foto: www.novosti.rs

Idealan položaj je sedeći sa prekrštenim nogama, levom rukom utrljavate tretman na desnoj nozi i obrnuto. Bitno je, takođe, da kremu ne nanosite direktno na deo zahvaćen celulitom već prvo razmažete između dlanova, a zatim pokretima kao da mesite hleb utrljavate od kolena nagore. Zatim štipkajte burine da biste podstakli cirkulaciju. Počnite sporo, da se ne bi pojavile modrice, a onda postepeno ubrzavajte. Na kraju, regije zahvaćen celulitom masirajte kružnim pokretima, a zavšite ravnim, dugim od zglobova ka srcu.

Ukoliko prve rezultate ne vidite za 3 dana – ne odustajte, jer ono što se taložilo godinu dana, ili više, ne može nestati preko noći.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *