Načelnik Instituta „Niška banja“ osumnjičen i za primanje mita

policija3Uhapšenom bivšem načelniku Instituta „Niška banja“ dr Draganu Menkoviću, pored sumnje da je zloupotrebio službeni položaj i falsifikova službene isprave, na osnovu operativnog rada u toku jula meseca, niška policija pridodala je još i 2 prijave za krivično delo primanje mita.

Protiv osumnjičenog Menkovića je 10. jula 2013. podneta krivična prijava zbog sumnje da je tokom 2010. godine od Petra Boškovića, fizioterapeuta u niškom Kliničkom centru dobio 5.000 evra da bi fizioterapeutu iz Niša obezbedio radno mesto u Institutu “Niška Banja”.

Menkoviću je i 19. jula podneta krivična prijava zbog primanja mita jer je takođe od Petra Boškovića u decembru mesecu 2010.godine, primio novac u iznosu od 4.500 evra kako bi licu iz Niša omogućio da zaključi ugovor o stručnom osposobljavanju i usavršavanju u Institutu „Niška Banja“, nakon čega bi i zasnovao radni odnos na mestu fizioterapeuta.

Protiv Petra Boškovića je, takođe podneta krivična prijava, zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo primanje mita pomaganjem.

Policija nastavlja sa intenzivnim radom i proverama u cilju otkrivanja i procesuiranja krivičnih dela sa elementima korupcije.

Uhapšeni zbog zloupotrebe službenog položaja i falsifikovanja službene isprave

Podsećamo, niška policija je, 24. juna lišila slobode Dr Aleksandra Dimića (1955), bivšeg direktora Instituta za lečenje i rehabilitaciju „Niška Banja“, Vladana Miletića (1969) načelnika pravne službe Instituta i Dr Dragana Menkovića (1956) načelnika odeljenja radiologije Instituta zbog osnova sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje službene isprave.

Oni su naneli štetu Institutu u iznosu od trinaest i po miliona dinara, tako što su Menković, Dimić i Miletić aparat za magnetnu rezonancum vlasništvo Instituta, prodali za milion dinara firmi DOO “Esamed” iz Novog Sada, iako je njegova knjigovodstvena vrednost bila četrnaest i po miliona.

Nakon toga je Menković za 423.000 dinara isti uređaj kupio od “Esameda” i koristio ga za rad u svojoj privatnoj ordinaciji “Artromedik”.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *