Na kojoj smo deonici puta: „Srbija i EU – Sigurnost osoba sa invaliditetom u saobraćaju“

U kakvom su odnosu stanje saobraćajnih sredstava i insfrastrukture Srbije i država Evropske unije? Koliko smo se približili EU u pogledu usklađivanja zakonodavstva na polju sigurnosti saobraćaja? Kako poboljšati sigurnost osoba sa invaliditetom u saobraćaju?

Sve ovo su akutna pitanja sa kojima se Nišlije svakodnevno susreću. Iz fondacije PONS ističu:

Fondacija PONS nastavlja borbu za poboljšanje sigurnosti osoba sa invaliditetom u saobraćaju u Nišu. Nastavljamo da širimo područje delovanja, nakon što smo započeli zagovaranje sa donosiocima odluka i javnim gradskim preduzećima i rad na podizanju svesti o ovoj temi sa đacima srednjih škola. Sledeći zadatak je uključivanje akademske zajednice. A prvi u tom nizu zadataka, predstavlja savezništvo sa predstavnicima/cama pravne struke.

Jedan od ključnih ciljeva Fondacije PONS, na putu ka sigurnosti učešća osoba sa invaliditetom u saobraćaju, jeste da stovirmo model koji će biti primenljiv u svim lokalnim zajednicama u Srbiji, a koji bi omogućio ravnopravnost osoba sa invaliditetom u saobraćaju u svim ulogama u kojima se nalaze i svi ostali ljudi, kao pešaci, putnici i vozači.

Iz tog razloga, fondacija PONS i EU info point u Nišu organizuju predavanje „Srbija i EU – Sigurnost osoba sa invaliditetom u saobraćaju“, koje će 29. januara u prostoru EU info kutka održati dr Filip Mirić. Predavanje počinje u 17.30h, a iz fondacije PONS naglašavaju da je ovo pitanje koje se tiče svih nas, jer smo svi mi učesnici u saobraćaju, te da je prisustvo svih aktera saobraćaja ključno za uspešnost njihove misije.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *