Na Guamu kao da nisu čuli za mogućnost atomskog napada

Stefan SitePrema očekivanjima stranih obaveštajnih službi, Severna Koreja bi sutra, na dan rođenja svog osnivača Kim Il Sunga, 15. aprila, mogla da lansira nuklearne rakete.

Nekih tridesetak sati pre iskrcavanja na ostrvo Guam u Tihom okeanu, do našeg svetskog putnika Stefana Petrovića stigla je informacija koja je izazvala nevericu celog sveta – Severna Koreja sprema nuklearni napad na SAD, Južnu Koreju i Japan, nakon odluke Ujedinjenih nacija o uvodjenju novih sankcija kao odgovor na najnoviju severnokorejsku nuklearnu probu sprovedenu u februaru.

“Lepo je što za nekih 30-ak sati stižem na Guam, a Sevena Koreja planira da pljusne atomsku bombu po sred ostrva…” zapisao je Stefan na svom fejsbuk profilu tada.

A kada je stigao, jedini negativni utisak izazvala je vrućina.guam-tekst

“Pre svega užasna vrućina, preko 35 stepeni, visoka vlažnost… Stigli smo oko 8 sati ujutru u luku koja je od grada udaljena oko 30 minuta voznje autobusom…“

“Očekivali smo neko ruralno mestašce i vojnu bazu, ali naprotiv, Guam je sve samo ne to što smo očekivali. Turističko mesto puno ekskluzivnih hotela, butika najvećih svetskih brendova, restorana itd“ piše za Super radio Stefan.

guam1-tekstA što se pretnje atomskom bombom tiče Stefan kaže da ”oni kao da nisu ni čuli za to.. Sve je potpuno opušteno, letnja sezona, puno turista… Uživaju ljud, jednom rečju”

Inače, ako ste se pitali zašto je baš Guam jedna od najavljenih meta Severne Koreje evo odgovora – na ovom ostrvu u zapadnom delu Tihog okeana nalaze se vojne baze SAD-a i to na jednoj trećini ostrva.

Ostrvo Guam je ima neki vid poluautonomije i predstavlja organizovanu teritoriju SAD-a.

Ekonomija Guama oslanja se na vojne baze SAD-a i turizam (najčešće na turiste iz Japana)
Sarosedeoci ostrva su Čamori, koji su Guam nastanili pre 3500 godina.

Guam kakav verovatno nikad niste videli ili zamišljali više nije mesto zadržavanja za našeg svetskog putnika. Očekujemo da dođe do svoje sledeće luke – Sidneja i naravno pristupa Internetu.

Kako nam je obećao tada nas očekuju vesti iz Rabaula (Papua Nova Gvineja) – grada koji kao da je zastao u 60-im godinama prošlog veka. Pored grada je džungla sa kanibalima, a nekih 40 minuta vožnje od grada je aktivni vulkan koji izbacuje pepeo…a, da, očekuju vas I fotografije svega pomenutog.

Fotografije Guama možete pogledati ispod teksta.

Guam u Tihom okeanu

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *