Na „Bekstvu“ prikupljeno 13 kubika pet i met amblaže

Za samo 45 minuta grupa posetilaca 4. po redu, najvećeg niškog „Open Air“ festivala „Bekstvo u prirodu“, zajedno sa organizatorima, nakon završetka muzičkog dela programa u 6 ujutru, očistila je prostor Kameničkog visa i vratila ga u „pre-festivalsko“ stanje, rekla je za Super radio Aleksandra Strahinić, izvršni direktor organizacije BAUK.

Izvor: BAUK

Izvor: BAUK

U tradicionalnoj akciji čišćenja prikupljeno je oko 13 kubika PET i MET amblaže koja će otići na reciklažu, stoji u saopštenju organizatora.

Na ovogodišnjem Bekstvu učestvovalo je preko 50 izvođača, muzičara i radioničara, a pored muzičkog dela programa, koji se dešavao na dve bine, organizatori su i ove godine pripremili zanimljiv prateći program – Bauk reaktor.

Uz kućice za ptice, lejzi begove i mini foteljice od guma, ekološke i ukrasne saksije za cveće od raznog đubreta i stvari poput telefona, veš mašine i sl, posetioci festivala mogli su da pogledaju i prikaz japanske minimalističke arhitekture ili da daju svoj doprinos društvu za zaštitu životinja.

Izvor: BAUK

Izvor: BAUK

U svakom slučaju, sve što je stvoreno na festivalu – umetničke i reciklažne saksije za cveće, fotelje i lejzi begovi, biće poklonjeni niškom skejt parku kao i Gradskoj Opštini Pantelej, koja je zajedno sa Gradom bila pokrovitelj Festivala.

„Bekstvo u prirodu“ održano je 6. i 7. jula 2013. godine na Kameničkom visuu organizaciji BAUK-a (Baza alternativne umetnosti i kulture) u saradnji sa Turističkom organizacijom Niša i uz podršku sponzora.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *