Muzička priča o Francu Šubertu

Foto: Nikola Milošević

U petak smo napisali zaključak priče o Francu Šubertu, koju smo započeli u četvrtak, u Nisu, u Koncertno-izložbenom prostoru Fakulteta Umetnosti.

U ulozi pripovedača našla se Bojana Đolović, koja je ujedno i bila jedan od likova, a pored nje i muzički junaci poput Milice Predolac, Dmitrija Prokofjeva, na bini se našao i duo Stevan i Nemanja u ulozi pijanista, zatim Bisera Veljković, Sava Pavelić, Jovan Tešić itd.

Pobrojali smo samo neke, ali je jako važno da kažemo da su svi oni bili u glavnoj ulozi.

Svako je od njih imao zadatak da ispriča po jednu epizodu svojim instrumentom – violinom, volončelom, na klaviru, ili kako god to ume, a od tih epizoda će izrasti čitava jedna priča o životu i

Foto: Nikola Milošević

delu Franca Šuberta, koji je pre 220 godina rođen, a oživljen za samo dve večeri kroz besmrtnost umetnosti, tj. muzike.

Sporedni likovi bili smo mi, u publici, na stolicama, sa zvučnim efektima uzdaha i aplauza. U prostoru zvukova i tonova, nota i trzaja, pomogli smo pisanje jedne price, mladih, a tako velikih ljudi. Da li ste znali da ste u njoj?

Tekst pripremila: Jelena Mikić

Foto: Nikola Milošević

Foto: Nikola MIlošević

Foto: Nikola Milošević

Foto: Nikola Milošević

Foto: Nikola Milošević

Foto: Nikola Milošević

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *