Muzička predstava sa Svilenom Simonovom i Ljudmilom Angelovom u glavnoj ulozi

Foto: Nikola Milošević

Pisali smo o NIMUS-u i o večerima u kojima smo uživali otkrivajući muzički razgovor zlatne flaute i crnog klavira, skupljali note po vazduhu koje je za sobom ostavio „Concertante“ (kamerni orkestar Fakulteta umetnosti u Nišu) i učestvovali u misiji pevačke crkvene družine Branko, slušajući i pojući sa njima u Sabornoj crkvi.

Ostalo je da kažemo nešto i poslednjoj večeri NIMUS-a tj. o muzičkoj predstavi sa Svilenom Simeonovom i Ljudmilom Angelovom u glavnim ulogama.

Ne govorim o glumicima, znam, govorim o dirigentu i pijanisti, ali je njihovo izvođenje nemoguće svesti samo na ta dva imenička obeležja.

Oni su umetnici, dakle, oni su i glumci koji plešu dok diriguju i sviraju, oni komuniciraju pokretima koje i mi, publika, savršeno razumemo i vidimo.

Uz specijalne muzičke efekte koji su proizišli iz klavira, kontrabasa, violina itd. mi smo uživali u nesvakidašnjoj predstavi, ne na pozorišnim daskama, već na podu svečane sale, tu, u Nišu, koji je ovih dana bio grad klasike i pozorista, grad svetovnog i svetog, sa notama koje nanosi vetar, grad sa dozom lepe umetnosti, koja nam je uvek neophodna…

I mi joj se radujemo.

Album slika možete pogledati na ovom linku. 

Tekst pripremila: Jelena Mikić

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *