Muzej uspomena svih nas

Kako se Niš razvijao kroz decenije, kakav je bio svakodnevni život Nišlija i Nišlijki i šta se koristilo od aparata u određenim decenijama prošlog i pretprošlog veka moći će da pogledaju posetioci izložbe „Muzej uspomena – 140 godina slobode“. Otvaranje izložbe zakazano je za 29. novembar u 10 časova u Oficirskom domu, a postavka će biti izložena do 3. decembra 2018. godine.

Postavku će činiti predmeti, dokumenti, pisma i fotografije koje su građani prikupili iz svojih privatnih arhiva. Izložba će biti multimedijalnog karaktera i predstavljaće spoj tradicije i modernog društva. Povod za njeno organizovanje je, kako ističu iz organizacije Mladi ambasadori, 140 godina od oslobođenja Niša od otomanskog carstva i čuvanje od zaborava perioda između 1878. i 2018. godine.

Izložba se realizuje u sklopu projekta „140 godina slobode – multimedijalni muzej uspomena“ koji je podržan od strane ministarstva kulture i informisanja vlade Republike Srbije. Realizator izložbe je organizacija Mladi ambasadori iz Niša. Ovaj projekat je uvršćen u obeležavanje godine evropskog kulturnog nasleđa na nacionalnom nivou.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *