Muškarci, zadivite ženu u njenoj najboljoj verziji!

Kako se plesom aktivno bavim skoro 4 godine, primetila sam da, iako svako ima svoj povod da krene da se bavi plesom, kod muškaraca najcešće postoje 3 motiva.

Onaj bazicni – da muškarac krene za lepim devojkama i ženama koje plešu i uživa u njihovom, drugi koji podrazumeva kako istinsku želju za plesom, tako i želju za usavršavanjem i poslednji – da se ljudski izđuska na treninzima i žurkama, a da ga drugi ne osuđuju.

Tačno je da neki muškarci uče da plešu da bi impresionirali suprotni pol. S obzirom na to da se kaže da je žena najlepša dok igra, zadiviti ženu u njenoj najlepšoj verziji je pun pogodak ako želite da privučete njenu pažnju.

Ono što je zamka za mnoge jeste što na plesnom podijumu treba da se poštuje odredeni bonton, ali ako ga ispoštujete, a ponovo ostanete pri svome da zadivite i plenite, nema kulturnijeg i prefinjenijeg nacina da se približite ’predmetu svoje želje’.

Mala prednost muškarcima je što ima više partnerki a manjak partnera, te tako i oni sami imaju veci izbor sa kim žele da plešu.

Ali isto tako, broj partnera je vremenom veci, što je lepa vest za partnerke.
Zanimljivost jeste ta što plesne škole povremeno nude i popuste za partnere upravo zbog manjeg broja u odnosu na partnerke, te tako to i jeste neki vid uštede.

Drugi povod da muškarci krenu da plešu jeste istinska želja da plešu i da u tome napreduju.

Moram da naglasim da se to u našoj sredini nekada pogrešno shvata, i da nema niceg ’nastranog’ u tome kada muškarac istinski voli da pleše. Ples predstavlja jedan zdrav vid rekreacije i nema ničeg lošeg u tome.

Ono što preporučujem čitaocima jeste video na You Tubu koji naučno potkrepljuje sveopštu dobrobit plesa i objašnjava kako ples utiče na naše telo (’Results Anatomy of a Dancer’).

Ono što jeste neka nepisana saglasnost medu nama partnerkama je to da nema vrednije stvari od muškarca koji stvarno lepo pleše i koji želi da napreduje u tome.

Verujem da će se sa mnom složiti i devojke i žene koje ne plešu.

I upravo se zbog toga preporučuje ples sa razlicitim partnerkama da bi sam partner napredovao.

Šta mislite koji izvođač i pesma su izmamili ples?

Pored treninga u plesnoj školi, postoji mogućnost seminara i radionica kako u našem gradu i zemlji, tako i sa strane, gde plesači mogu dodatno da napreduju i nauče nešto novo.

Poslednji opšti povod za muškarce da se bave plesom jeste što se mogu izđuskati kako na treninzima, tako i na salsa žurkama i radionicama.

Umesto poziranja, fotografisanja i kačenja slika po društvenim mrežama iz noćnog provoda, dok plešete vi nemate vremena za to, jer maksimalno učestvujete u pokretima i čulima i mislima u ambijentu u kome se nalazite, bilo da je to trening, salsa žurka, radionica ili seminar.

Vi ste tu da biste se zabavili sa drugima, bilo da su poznati ili nepoznati, i niko vas neće osuđivati dok plešete jer su svi tu iz istog razloga.

Na taj spontani način i upoznajete nove ljude koji dele vaša interesovanja.

Greške u koracima se mogu shvatiti kao dobar izazov da se improvizuje nešto novo, te tako ples ne ostavlja mesta obeshrabrenju.

Moje lično mišljenje je da povodi jesu različiti, ali da mnogi imaju sličan razlog da ostanu i nastave da se bave plesom posle nekog vremena.

To jeste zdrava razmena energije i bolja neverbalna komunikacija koju vam nijedna druga aktivnost ne može priuštiti, a ponovo to nema vulgarnu ili perverznu konotaciju.

Baš naprotiv, vi postajete svesni sopstvenog tela i duha na jedan plemenit način koji traži od vas da date baš onoliko koliko ste spremni i da isto toliko dobijete zauzvrat. A kada bolje razumemo sebe, bolje razumemo i druge koji su tu sa istim ciljem.

Ples jeste umetnost plemenitog povezivanja sa drugima, u moru banalnosti, vulgarnosti, izveštacenosti i izforsiranih odnosa koji se zasnivaju na licnim interesima.

Piše: Bojana Todorović

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *