Mogu li Čileanci putem magije da titule na SP?

Chile-football-team-017Pre tačno četiri godine jedan rudnik u Čileu zadesila je strašna nesreća. Posle urušavanja rudnika, 33 rudara je ostalo zakopana pod zemljom na dubini od 625 metara. Prvih sedamnaest dana rudari su bili bez komunikacije sa spoljašnim svetom. Kada su njihove porodice, prijatelji ali takođe i ceo svet koji je bio uznemiren ovom potresnom pričom počeli da gude svaku nadu, desilo se čudo.

Došlo se do saznanja da su rudari živi, zdravi i da su dobro. Što je bilo najvažnije, organizovali su se i uspeli sa zalihama hrane i vode koju su imali /dovoljna za samo par dana) prežive u tim strašnim okolnostima. Od tog dana nekako im je dostavljana hrana i voda, ali je akcija spasavanja potrajala još neko vreme. Nakod 69 dana rudari su izbavljeni pomoću specijalne sonde. Mnogo od njih su izjavili da su videli i Boga i Djavola tokom dana provedenih u „prirodnom“ zarobljeništvu. Ceo svet je bio oduševljen herojima iz Čilea.

Četiri godine kasnije ovi heroji su se vratili na mesto koje je obeležilo njihove živote i uputili poruku svojim herojima. Pogledajte šta su uradili

 

reprezentacija Čilea je u prva dva kola zabeležila dve pobede protiv Australije i protiv aktuelnog svetskog prvaka reprezentacije Španije koju su poslali kući. Meč  za prvo mesto u grupi Čile igra sa reprezentacijom Holandije 23. juna od 18h.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *