Mladi Romi i Romkinje u Nišu – osnaženi za promene

U trećoj emisiji PONS na Super radiju, ispričaćemo vam još jedu lepu i korisnu priču iz našeg grada.

Grupa za decu i mlade „Indigo“ postoji od septembra 2013. godine. Misija udruženja je stvaranje adekvatnih uslova za život, razvoj, učešće i stvaralaštvo dece i mladih unapređivanjem obrazovanja, socijalne i zdravstvene zaštite, podsticanjem kulturnog stvaralaštva i promovisanjem aktivizma, različitosti, nenasilja i antifašizma.

Indigo naročito pruža podršku deci, mladima i roditeljima iz marginalizovanih grupa, kao što su siromašni, Romi, migranti, raseljeni, izbeglice. Najviše pažnje posvećuje se ranom razvoju dece, kao i njihovom obrazovanju. Indigo veruje da je svako dete podjednako vredno, jedinstveno i neponovljivo. Zato udruženje doprinosi i zagovara da baš svako dete dobije odgovarajuće uslove za pun razvoj, obrazovanje, stvaralaštvo  i učešće u društvu.

Danas govorimo o uspešnim primerima uključivanja u širu društvenu zajednicu mladih Romkinja i Roma kroz obrazovanje i aktivistički rad. Naši današnji gosti su, Aleksandra Demirović, saradnica Grupe za decu i mlade „Indigo“ i Albert Alija, volonter u ovom udruženju. Emisiju uređuje i vodi Ivan Novković.

Tekst: Ivan Novković

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *