Mladi u gradu su vredni, a u Coolminaciji možete čuti njihov glas

Ne da su dobri gosti u današnjoj Coolminaciji, nego (kao što jednom reče komšija sa devetog sprata) kidaju.

Udruženje Kamenica iz Niša realizovalo je projekat „Praktična akademija“ u okviru kojeg je realizovana visokoškolska praksa u nemogućem okruženju nerazvijene privrede u opštinama Nišavskog okruga sa 5 fakulteta, 15 firmi, zadruga i preduzetnika i sa 54 studenata reče nam predsednik udruženja i koordinator ovog projekta Dejan Mitić. A u studiju Super radija uživo odgovara na pitanja kako bi nam pojasnio sve što je projekat postigao za vreme svoje realizacije.

Studenti sa Filozofskog fakulteta realizuju akciju „Kosmetu na dar“ kako bi se prikupio humanitarni prilog za decu u enklavama sa Kosova i Metohije. Predstavnik Saveza Miki Brdarac je naš gost, a verovatno ćemo ga pitati i da li mu je Miki kršteno ime ili kršetni nadimak.

Niška dizajnerka Jelena Dimitrijević sa svojom koleginicom Ivanom Pavlović nam predstavlja Dizajn market koji predstavlja platformu ya sve domaće dizajnere, umetnike i kreativce. Da li je ovo mesto gde oni mogu da izlažu i prodaju svoje proizvode ili možemo da popijemo kafu odgovoriće nam njih dve, a ne tri.

Čovek sa dva imena na Fejsbuku, Vasilije Luka Savić, je predsednik studentske organizacije ESTIEM sa Mašinskog fakulteta, a njegov saputnik u studiju Super radija Boško Vrebalov potpredsednik za finansije lokalne grupe Novi Sad i predstavljaju nam tradicionalni motivacioni Balkanski vikend koji se održava od 15 do 17. decembra.

„Deda je pao“ naziv je najzabavnije predstave u univerzumu kažu ljudi iz Dontinuum Dance Theatre i Plesnog kluba Swing a Đorđe Mihajlović će nam reći gde nađoše najavljenih 200 igrača koji će tradicionalno zatvoriti sezonu 2017.

Ukoliko se sećate filma „Quiero decirte“ na španskom jeziku koji je realizovao Nišlija Stefan M.Mladenović drago nam je. Ukoliko niste pogledali ovaj film još uvek – sram vas bilo jer je ovaj Nišlija odneo nedavno specijalnu nagradu na Merlinka festivalu, a bio je i u Madridu na jednom festivalu tako da će nam Stefan odmah nakon predstave koju ima sutra preneti svoje utiske uživo u emisiji.

Nadamo se lepoj saradnji sa klubom Feedback ove sezone, a pr Marija Jović nam dolazi u goste i predstavlja događaje koji nas očekuju.

I za sam kraj, kao slatka završnica, Istoričarka sa stilom. Devojka Bojana Zonjić vaam predstavlja pomenuti blog i vlog – a vi poslušajte šta ima da vam kaže.

Coolminacija može da počene tačno u 12, a ukoliko vi niste doživeli vašu današnju coolminaciju prepustite se nama. Odećavamo vam zanimljive priče.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *