Mislite da sve znate o mladima iz Romske zajednice? Hajde da vas iznenadimo!

Ostao nam je dužan prošlog puta, a očekivali smo od njega glas jednog mladog pripadnika Romske zajednice.

Prećutao je svoj omladinski rad, realnu sliku života mladih Roma i Romkinja, izazove sa kojima se svakodnevno suočavaju, a koji su, s jedne strane, za Romsku zajednicu često tabu tema, dok su za ostale ljude retko predmet razmišljanja.

On je Sadik Saitović, koordinator Društvenog centra u Nišu Grupe za decu i mlade Indigo i u ovoj emisiji on je jedini glas.

Ostao dužan, a da nimalo nije kriv. Samo je poštovao tradicionalnu hijerarhiju svoje zajednice – poštovao je starije i prećutao toliko toga.

On je Sadik Saitović, koordinator Društvenog centra u Nišu Grupe za decu i mlade Indigo.

U emisiji „Ono što ne znaš o meni“ pričamo o svemu što se prećutkuje o mladim Romkinjama i Romima.

Hajde da probamo da pitamo i saslušamo njih. Hajde da testiramo svoje predrasude i opšte prihvaćene stereotipe o Romskoj zajednici u Srbiji!

Možda se svi zajedno iznenadimo!

U ponedeljak, 26. februara 2018. godine od 17 sati na superradio.rs.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *