Manu Chao u Nišu 19. oktobra!

Manu Chao, francuski revolucionarni muzičar i aktivista španskog porekla, koji predstavlja nesumnjivo autentičnu pojavu na svetskoj muzičkoj sceni, dolazi u Niš!

U hali “Mika Antić” 19. oktobra nastupiće u akustičnom izdanju – El Chapulin Solo koji čine: Manu Chao – glas i gitara, Luciano Falico – manja gitara i Mauro Mancebo – bongo.

Foto: Klelia Renesi

 

Kao razglednice prijateljima, ovaj trojac želi da podeli sa publikom svoju muziku u intimnoj atmosferi. Posetioce očekuje akustična verzija njegove stare i nove muzike: „Seeds of freedom“, „Vida Tómbola“, „Siberie“, „Mala Vida“…

Manu ne piše svoje pesme. On ih živi. Ne piše o svom životu. Peva o njemu. Manu ne spava. On sanja. Organizator, Merak fest vas poziva da sanjamo zajedno i osetimo taj čuveni merak! – poručuju organizatori iz udruženja Marker.

World music fest koji će se održati u Nišu nazvan je po srpskoj reči MERAK, koja iako potiče iz turskog jezika, odavno se odomaćila kod nas sa značenjem zadovoljstva koje proističe iz “malih” stvari – označava želju, žudnju za nečim, ćef, uživanje, ugodno raspoloženje. Upravo ova srpska reč ušla je u internacionalni rečnik reči koje nije moguće prevesti na druge jezike. Merak fest ima za cilj da na koncertnom podijumu prezentuje upravo taj osećaj po kojem je Niš prepoznatljiv!

Prodaja karata počinje u sredu, 2. oktobra, tačno u podne na sajtu www.gigstix.com, online kao i na svim prodajnim mestima Gigstixa. Cena karte je 1.400 dinara, a broj karata je ograničen!

Organizator koncerta je Merak fest, uz podršku Grada Niša. Osnivač Festivala je niško Udruženje Marker, a više informacija o koncertu možete naći na sajtu festivala.

Naslovna fotografija: Klelia Renesi.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *