Majkrosoft kupio Nokiju

nokia-logo-tekstLjubitelji finskog proizvođača mobilnih uređaja kažu da je ovo tužan dan za mobilnu industriju i smatraju da budući telefoni neće biti tako slavni ni kvalitetni kao do sada. Drugi tvrde da je Nokija napravila dobar potez jer bi za godinu dana deo firme koji je kupio Majkrosoft mogao da vredeo – ništa.

Majkrosoft nije kupio celu firmu, samo deo koji se bavi mobilnim telefonima, što je  praktično skoro cela firma. Američki gigant je za Nokiju izdvoji 5,44 milijarde evra.

Ceo brend Lumia će se proizvoditi pod okriljem Majkrosofta, a verovatno će mu i ime biti promenjeno. Nokia će zadržati svoje softvere, pitanje je koliko dugo.

Podsećamo da je Majkrosoft probao da pravi mobilne telefone (Kin One, Kin Two) koji nisu prošli tako slavno. Ostaje da se nadamo da nekada najbolji mobilni brend neće završiti kao Majkrosoftovi modeli mobilnih uređaja.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *