Ljubav prema epskoj fantastici

epska fantastika u savremenoj književnostiU danu kada ugostiteljski objekti nude popuste za zaljubljene, organizuju se večeri i dani posvećeni ljubavi i vinu, poslatičarnice nude svoje delicije ukrašene srcima, nemalom broju ljudi dođe da se zatvore u kuću i ispod jorgana i sačekaju da oluja prođe.Budimo realni, nije svakom do Dana zaljubljenih (čak ni nekima koji imaju partnere), niti svako ima vinograd za orezivanje.

Narodna biblioteka „Stevan Sremac“ izlazi u susret tom delu populacije, i baš kao da se ništa neobično ne dešava svuda okolo, organizuje književno veče jako interesantne tematike – „Epska fantastika u savremenoj književnosti„.

Kako kažu u opisu događaja, govoriće se o različitim aspektima epske fantastike – njenoj vezi sa mitologijom i ideologijom, kultu junaka epske fantastike, interpretaciji istorijskih motiva u delima epske fantastike, ali i uticaju stranih dela na domaću epsku fantastiku.

Govoriće Danijela Kostadinović (profesorka Filozofskog fakulteta u Nišu), Milica Vučković (književni kritičar), i pisci Miloš Petković i Nikola Jovanović.

Za sve nas ljubitelje žanra, a i za ljubitelje književnosti uopšte, ovo je idealan utorak uveče.

Književno veče u prostorijama Narodne biblioteke „Stevan Sremac“ počinje od 18 časova.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *