Letelo perje na Lovefestu u Vrnjačkoj banji

Let 3 tekstOsmo izdanje Lovefesta u Vrnjačkoj banji uspešno je završeno. Nastupi na Fire, Burn energy, Bushmills Live i Silent binama za sva tri dana, privuklo je više od 62.000 posetilaca kažu organizatori. Poslednje večeri na Live bini letelo je i perje.

Događaj koji svakako može da parira svetskim manifestacijama, što pokazuje i brojno stanje da je za tri dana festivala kroz kapije Lovefesta prošlo više od 60.000 ljudi, a bilo ih je iz svih krajeva zemlje i 15 evropskih zemalja, dok je u kampu bilo 1000 ljudi.

Na glavnoj festivalskoj bini (Fire) veče je otvorio Tiefschwarz. Popularni nemački dvojac zagrejao je publiku i napravio uvod u spektaktl koji su do kraja večeri priredile zvezde svetske i britanske muzičke scene. James Zabiela, kome je ovo već drugo gostovanje na festivalu ljubavi, svojim energičnim nastupom “zapalio” je najvatreniju binu Lovefesta. Melodijama karakterističnim za njegov muzički stil Zabiela je publiku pripremio za neponovljivi nastup Mark Knight-a, koji se na kraju seta oduševljen reakcijama i skandiranjem mase popeo na di-džej pult kako bi pozdravio sve posetioce. Publika je jutro dočekala uz Marka Nastića čijim je nastupom zatvoreno ovogodišnje izdanje Lovefesta.

Poslednje festivalske noći na Burn Energy bini nastupili su Tama Sumo, dama čija je muzika za veoma kratko vreme postala popularna u underground vodama, kao i Levon Vincent, vlasnik renomiranog lejbla Novel Sound. Njihov domaćin bili su momci iz beogradskog di-džej pokreta Beyond House Crew, koji su nastupili u back to back izdanjima.

Veče na Bushmills Live bini otvorili su nastupi bendova Shizophrenia, Za dž i Goribor koji su svojim nastupima privukli i zagrejali masu pred nastup pank rok grupe Ritam nereda iz Novog Sada. Nakon brojnih hitova grupe prošlo je i predviđenih sat vremena za svirku, međutim publika je uspela i da izdejstvuje jedini bis na ovogodišnjoj live bini. „Ne treba nam puno da nas zovete“ poruči frontmen Boban Petrović i zajedno sa publikom zapevaše pesmu „Masa kritična“ sa poslednjeg albuma Paralelni svet iz 2013.godine.

Nakon njihovog nastupa praznina. Pogledamo raspored na flajeru, on lepo kaže da ide nastup grupe Let 3, ali gde su ljudi pitamo se? No dobro, biće bar prostora za igru možda čak i valjanja u blatu zaključujemo i uz pevanje himne grada iz kojeg dolaze čekamo natup Riječkog rok sastava.

Bez dodatnih rekvizita pojavili su se momci iz Hrvatske, ali prepoznatljivi stajling nije izstao kao ni pozdravna reč pevača Zorana Prodanovića Prlje:

Ovo je naš prvi nastup na Lovefestu u Vrnjačkoj banji. Iznenađeni smo kvalitentim izvođačima i zaista smo počastvovani pozivom da nastupamo.

Nakon obećanja da će ova petorka „dati sve od sebe da se ugodno, kvalitetno i dobro zabavimo“ odosmo i na sedmi kontinento uz reči: „mi mozemo gasiti svjetla i paliti mrak
a vrijeme je naše i samo za nas. Novac je fuj, on ne treba nam ne želi ga nitko, ne poznaje ga.

Kako su se nizali hitovi (Vjeran pas, profesor Jakov, Mamne baneta, Nisi me voljela u ono vreme itd) i smenjivao scenski nastup članova benda tako se i prostor ispred bine punio. Nismo sigurni da li su ljude privukli svojim scenskim nastupom ili odličnom energijom, ali možemo reći samo „Svaka čast“ što pomenu i gospodin od 50-ak godina svojoj lepšoj polovini.

Sastav koji dolazi iz Rijeke, a da ne otpeva himnu svog grada ne ide zar ne? Pesma koja govori o gradu iz kojeg dolaze, pesma koja je (po oceni članova benda) postala himna i svi se ponose tom pesmom. Međutim „kada se maknu iz grada pesma doživljava planetarnu popularnost“. Publika (verujem i vi) već prepoznajete o kojoj pesmi je reč a ja ću po deseti put uključiti pesmu i krenuti sa nabrajanjem Podravina, Posavina, Banat, Bačka, Srijem, Panonija, Slavonija, Pelagonija, Pomoravlje, Povardarje, Podunavlje, Posavlje, Kordun, Lika, Boka, Vranje. Gorenjsko, Dolenjsko, Šumadija, Dalmacija, Istra, Kosovo, Međimurje, Prekomurje, Bosna, Zagorje, Herceg Bosna, Potisje, Negotinska Krajina, Štajerska, Koruška, Kvarner, Sandžak ali i skandiranjem refrena.

Perje iz naslova nismo zaboravili, a i ono je slučajno ili namerno upravno na kraju ovog teksta (a i bilo je na kraju ovog nastupa). Uz pesmu „Izgubljeni“ koja je bila i poslednja na njihovom nastupu letelo je perje sa bine, ali i bar na trenutak smo čitali „sa idiota“ segment pesme „1, 2, 3, 4“.

Live nastup na live bini ovogodišnjeg Lovefesta u Vrnjačkoj banji završen je nastupom Ramba Amadeusa, a publika je jutro na „zapaljenoj bini“ dočekala uz Marka Nastića koji je i zatvorio ovogodišnej izdanje festivala.

Kompletan album sa slikama ovogodišnjeg Lovefesta možete videti na ovom linku.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *