Leteći Banaćanin u epizodi: Žuti Štrumpfovi

Portret Letećeg Banaćanina
iz pera Dimitrije Savić

-Dobar dan Veliki Štrumpfe u beloj majici. Sklonio sam 24 stolice sa bine. Šta sada da radim?

-Ooo, pa sada moraš razvući magične ćilime na amfiju, a Šapke će posmatrati da li to radiš valjano…

Ko se majao prethodnih dana po Nišu, nemoguće da nije primetio žute štrumpfove, sa rančićima koji će uskoro zameniti plastične kese iz marketa od dva dinara. Strašna skupoća plastičnih kesa. Neću da dam dva dinara za kesu, šutiraću proizvode do kuće!

Na žutim štrumpfovima vise magične plastificirane medalje. To kada nosiš oko vrata, je u istom rangu kao kada parkiraš džip ispred lokala. To je taj nivo nafuranosti, to je hard kor ega žutih štrumpfova.

Kreću se u čoporima, kao vukovi koji idu u lov. Ne zavijaju na mesec, ali su tu da pometu sav šut koji ostaje iza kulturno-umetničkog programa. Gde li je preduzeće „Čistoća i zelenilo“?

A, da – godišnji su odmori. Mada, naše su ulice toliko čiste, kao da su svaki dan radnici tog preduzeća na kolektivnom godišnjem odmoru. Zato nas i iznenadi sneg u januaru, a Severinu i u maju. Ne brinite, nije bilo Severine na džez festivalu, pa ni na filmskim projekcijama.

Žuti štrumpfovi se kreću u čoporima, jer pojedinac previše štrči u žutoj majici, a ovako izgledaju kao skup tutubana, ali bitna je pripradnost. Zato su bogovi i izmislili jezike, a jezici novac, a novac je tu da napravi razliku.

Ipak, žuti štrumfovi su zbir jednačine procenta ovog festivala, a radnik bi bio razlika tog procenta.
Naime, gost festivala predstavlja minus za svoj džep, učesnici festivala su minus za menadžment, sponzori su plus, žuti štrumpfovi takođe plus. Dva minusa i dva plusa daju plus.

Ali, ne budite skeptični. Žuti štrumpfovi su ipak na dobitku, jer poslovi koje rade obezbeđuju iskustvo potrebno za rad u „Juri“. Imati radnike koji rade puno,a ne zarađuju ništa je ključ uspeha za one na vrhu piramide.

Ne treba brinuti, jer na sprečavanje razvijanja svesti o pobuni žutog štrumpfa utiču Sfinge (beli štrumpfovi).

Dajem 500 dinara čoporu žutih štrumpfova da mi očiste stan i bonus od 100 dinara, za peglanje veša.

Ne brinite Veliki štrumpfe, Šapke će biti ponosan.

 

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *