Leteći Banaćanin u epizodi: SMS i lečenje

Portret Letećeg Banaćanina
iz pera Dimitrije Savić

– Imaš li za poruku?
– Imam!
– Možeš li da mi daš da pošaljem?
– Aaa, opet ti devojka ljubomoriše. Evo ti, javi se!
– Hahahahah ma jok. Poslao sam u humanitarne svrhe.
– Ček ček… Pa uskratio si me za jedan odlazak u kafić.
– Moramo se odricati, da bi bilo para za lečenje.

TVIT TVIT SMS
Odavno smo prestali da se ložimo na ton poruke. Bluetooth ne koristimo više za slanje ,,super strava extra cool“ tonova, tema, pesama,,, Imamo telefone od 400€ i više ali nemamo za poruku.

– Dobar dan. Čime mogu da vas uslužim?
– Kafom jednom i šifrom od WIFI.

Ko još uplaćuje kredit? Niko! Robovi smo provajdera kao i banaka zbog kredita, pa zato račun ne sme da se prekorači. Kamata nam je dželat.
SMS je skoro mrtav. MMS ga čeka na reci Stiks da otplove u zaborav, ali prevoz preko reke košta dva dukata. To je danas jednako poruci za malog Dušana ili male Milice ili da sada ne nabrajam svako ime koje postoji u crkvenom kalendaru. To je još jedina svrha SMS poruke, jer smo naučili da uspešno koristimo jonosferu za razmenu tekstova i podataka. Kao što se fiksni telefon danas koristi samo za prodaju magneta i jastuka, tako i SMS za lečenje. Jer onaj koji treba da ih leči to ne radi.
Za slanje SMS dolazimo do izbora kao i pri kupovini telefona.
– Ovaj telefon ima bolju kameru.
– Ovo dete možda neće doživeti sutra.
– Pazi koliki displej ima ovaj telefon.
– Vidi koliko su lepe oči ovom detetu što gledaju smrt.

SMS poslati u humanitarne svrhe nije spašavanje od tragedije, već širenje komedije, da sa dva klika preko uređaja od nekoliko stotina evra spašavaš nekog, a u redu za novi SMS čeka neko drugi. Najhumaniji su oni koji poslatu poruku ,,skrinšotuju“ da se vidi koliko su ,,humani“.

– Ne treba mi da plaćamo kafe porukama.
– Pa šta onda da radimo?
– Nekako da objasnimo onima koji ,,znaju“ šta treba da rade. Do tada ti je sve isto ko i na šalteru. Dobiješ pečat ako imaš sve papire i stigneš na red.
– Znači dobiješ SMS i šansu ako stigneš na red.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *