Leskovac domaćin izložbe „Niš – ratna prestonica 1914/1915“

Foto: NTV

Foto: NTV

Ukoliko 8. aprila prolazite kroz Leskovac, iskoristite jedinstvenu priliku i svratite u Narodni muzej na svečano otvaranje izložbe Niš – ratna prestonica Srbije 1914/1915, sa početkom u 19 sati.

Izložbu su priredili kustosi istoričari niškog Narodnog muzeja Bojana Nešić, Marina Vlaisavljević, Ivana Gruden Milentijević i Nebojša Ozimić, a postavka je bila deo projekta obeležavanja stogodišnjice Prvog svetskog rata.

Tokom tri meseca, koliko je trajala postavka u Nišu, izložbu je posetilo oko 3000 posetilaca iz zemlje, regiona i Rusije.

Ako kojim slučajem ne stignete na postavku u Leskovcu, budite bez brige jer će izložba biti organizovana i u drugim gradovima Srbije.

Uoči izbijanja Velikog rata najvažnije državne službe i druge važne institucije bile su izmeštene u Niš, jer je Beograd, kao grad u blizini austrougarske granice, bio nebezbedan. Pored toga, Niš je bio domaćin i velikog dela tadašnjeg diplomatskog kora i intelektualne elite.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *