Lepota poroka – „vršenje narušavanja komunalnog reda“

Izvor: Super radio

Izvor: Super radio

Zahvaljujući nadahnutoj izjavi gospodina Milana Đorđevića, komunalnog policajca grada Niša novinarki televizije B92, saznalo se da to ustvari može da bude: ono što nam izlazi iz zadnjice, ili pak, iznenadna situacija u kojoj se nalazimo protiv svojih očekivanja, ili ono što ti se dešava protiv kontrolisane volje.

To je inače jedan od najuniverzalnijih termina u našem jeziku. Odnosi se skoro na sve zamene pojmova u Srbiji, a i često je opis nečega pa je čak i opravdanje razloga za nešto neučinjeno.

Praktično je nuzprodukt metabolizma naših tela, a najčešće je i opis stanja u kojima se svi nalazimo.

Hejterski sinonim za sve.

Za većinu od nas i jedno od najvećih olakšanja u životu. Osim ako je lekara gastrologa dijagnoza opstipacija u pitanju( prim.prev: jako otežano pražnjenje).

Dakle, administrativni jezik je pronašao definiciju te funkcije našeg tela i saopštio je narodu pokušavajući da opravda problem grada Niša.

Nepostojanje ili pak ne funkcionisanje javnih WC-a u gradu od 300.000 stanovnika. Odprilike je i toliki broj dnevnih potreba „vršenja narušavanja komunalnog reda“! Pa kad nema gde – narušavanje je (ako niste kod kuće) neminovno!

E sada dolazimo do eventualne mogućnosti utvđivanja tih „vršenja narušavanja komunalnog reda“.
Komunalna policija može da percipira kroz tri mogućnosti:

1. Čulom vida (izvršilac u čučećem položaju i rukama oko kolena) do udaljenosti (pri lepom i vedrom vremenu) oko 1 kilometra (osim ako je žbunje i niže rastinje u pitanju),
2. Čulom sluha(onomatopeja unutrašnjih vetrova) do udaljenosti od 100 metara ( ovde zaštita žbunja i nižeg rastinja ne pomaže). I pod uslovom da se ne obavlja u saobraćajnim špicevima jer je tada buka dominantnija,
3. I čulom mirisa (takozvani ležeći teški i zapaljivi plinovi) – na udaljenost od 10 do 30 metara u zavisnosti od vrste prethodno konzumirane hrane izvršioca „vršenja narušavanja komunalnog reda“. Za pasulj ova empirija ne važi.

E sad ako bi smo hteli da proširimo smisao definicije „vršenja narušavanja komunalnog reda“ može doći do iznenenađujućih tumačenja sta se sve pod tim pojmom može povesti.

Kad su u pitanju partijska zapošljavanja i zaklinjanje Gradonačelnika da to u Nišu ne postoji, to takođe potpada pod ovu definiciju prekršaja ( „vršenje narušavanja komunalnog reda“). Bris za dokazni material postoji kod oko 400 novozaposlenih članova gradonačelnikove partije.

Kada se tetkin i tečin direktor Narodnog pozorista u Nišu razboli, Gradonačelnik ide da umesto njega prima injekcije da ovi “odozgo” ne pomisle da se o tom dečku ovde ne vodi računa. Za ovo čak i nije potrebna ona administratina definicija jer ovde je u pitanju čisto „vršenja narušavanja komunalnog reda“.

Kad predsednik Kadrovske komisije Skupštine grada maše nekakvim papirom i obmanjuje odbornike o sadržaju istog ne bi li po nalogu partije doneli odluku koja je svima očigledna i u neskladu sa onim što se konkursom zahteva, e to je tek „vršenje narušavanja komunalnog reda“.

Kad beogradski stručnjaci za kulturne sadržaje i forme “ukadriraju” da je za obeležavanje 1700 godina Milanskog edikta u Nišu odvojena pristojna suma od miliona evra onda oni i predlože, realizuju i vrlo pristojno naplate svoju kreativnost.
Niški organizacioni odbor imao je tu čast da odbleji sve te sadržaje u skladu sa nivoom svojih IQ kvota.
Imate li problem da definisete i ovo vršenje ?

Kad nam “poklone” Lego kockice “Spomenik Konstantinu” držimo zatvorena usta da ne bi smo na licu mesta povraćali, a onda otrčimo da sve to učinimo kroz niži otvor u telu. Lakše se briše.

Kad svečano otvaraju građevinsko-tehnološko čudo, javni WC sa liftom, estetski prilagođen prostoru u parku, ne vodeći računa da će to praviti i plus troškove i plus plate babasere. Pa ga zatvore jer nema ko da plati struju za svetla i lift.

Opravdanje je : da je bilo više konzumenata, odnosno sranja, bilo bi i para za struju! Ispada da „vršenje narušavanja komunalnog reda“ nedostaju samo u javnim WC-ima.

Onaj javni WC iza pozorišta odavno ne funkcioniše kako treba. Valjda misle da ima dovoljno tih praznjenja u komšiluku pa da baš ne prednjačimo sa statističkim podacima o broju izvršenja na tom prostoru.
Za WC u Tvđavi priča i ne treba. On je takoreći u okruženju prirode. A priroda je dušu dala za olakšanja.

I svi sada ove bruke povezuju sa jako zabrinjavajućim pitanjem: Šta će reći gosti koji dolaze recimo na Nišvil ili Filmske susrete?

E, kad budemo rešili problem sa našim niškim sranjima rešićemo i njima. Manje ih je, a i mogu da se strpe dok su privremeno ovde.
Mada i ove manifestacije su iz finansijskih razloga već pred samim VRŠENJEM NARUŠAVANJA KOMUNAKNOG REDA t.j. konceptualnim s….. !

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *