Kupina fest zatvaraju „Krugovi“ i „Pored puta“

Kupina-plakatVečeras se završava drugi po redu „Kupina Fest“. Za vreme desetodnevnog festivala koji su organizovali Niški kulturni centar i Kupina Film, niška publika mogla je da uživa u najnovijim ostvarenjima vodećih reditelja današnjice.

Organizatori kažu da su ponosni na sam festival, i da je ovaj Fest „pokazao zašto se ubraja u manifestaciju od značaja ne samo u oblasti sedme umetnosti, već kao događaj od izuzetnog značaja za kulturu grada Niša“.

Poslednje večeri Kupina Fest, filmofili će moći da pogledaju od 19:30 film „Pored puta“ u režiji Zorana Lisinca, i od 22 sata film „Krugovi“ domaćeg reditelja Srđana Golubovića.

Krugovi: 

Savremena priča o jednom herojskom delu, i njegovim pozitivnim posledicama.Tri paralelne priče odvijaju se u Beogradu, Nemačkoj i Trebinju danas prateći likove koji su, kao svedoci dogadjaja iz prošlosti, motivisani da donose odluke koje će im promeniti živote.

Nebojša, svedok dogadjaja u kom je stradao njegov najbolji prijatelj, prevazilazi grižu savesti suočavajući se sa ubicom svog prijatelja; Haris, koji život duguje junaku koji se žrtvovao za njega, dug vraća rizikujući sve i pomažući ugroženoj ženi; a sin jednog od ubica u susretu sa ocem stradalog heroja otvara put za prevazilaženje tragične prošlosti.

Film postavlja pitanje da li je herojsko delo uzaludna žrtva, ili, kao kamen bačen na površinu vode proizvodi krugove koji se šire kroz vreme i prostor podstičući nas da činimo nova dobra dela?

Pored puta

Dvoje ljudi iz potpuno različitih krajeva sveta kreću na najveći muzički festival u Kaliforniji. Na tom putu saznaju dosta jedno o drugom, ali i o sebi samima.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *