Kupi i ti pecivo za nekog ko ne može da kupi sam!

Solidarna-klopica-txtAkciju „Solidarna korpica“ koja je već zaživela u Beogradu, Novom Sadu i Subotici pokrenule su nevladina organizacija „Budi muško“ i Svratiše za decu u Nišu.

Ideja je da se prikupi hrana za decu koja žive u siromaštvu, tako što će oni koji kupuju pecivo u pojedinim niškim pekarama, moći da uz svoj obrok kupe i pecivo po želji, za nekog ko sebi ne može da priušti bilo kakav obrok.

Akciji se organizuje u 13 pekara u Nišu, a uskoro se očekuje priključenje još 3 pekare. Oni su se obavezali da će svakodnevno prikupljati donacije Nišlija, a od tih para biće nabavljana hrana koju će volonteri Svratišta deliti deci koja žive na ulici.

Dovoljno je da prilikom kupovine peciva u pekari Nišlije plate pecivo za nekoga ko ne može da ga kupi.

Ovo je mapa pekara u kojima je moguće kupiti solidarni obrok.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *