Kultura za znanje u bioskopu Kupina

Mladi_ambasadori_tekstUdruženje „Mladi ambasadori“ u saradnji sa Francuskim institutom u Nišu ove godine realizuju projekat „Kultura za znanje“, koji će zainteresovanima pružiti priliku da putem se video konferencija upoznaju sa uspešnim Srbima iz Francuske.

Svakog vikenda u maju oni će deliti svoja znanja i profesionalna iskustva, a zauzvrat će mladi ambasadori kulture putem video prezentacija ispričati Srbima u Francuskoj neke zanimljivosti o kulturnom i istorijskom nasleđu ovog dela Srbije.

Ove subote svi koji dođu u bioskop Kupina moćiće da čuju o iskustvima doktora ekonomskih nauka i profesora na Univerzitetu u Nici, Srđana Redžepagića. On je počeo karijeru kao član Francuskog kulturnog centra u Beogradu, nakon čega je učestvovao na brojnim seminarima i konferencijama u Nici, da bi kasnije i sam organizovao međuuniverzitetsku saradnju evropskih država. Danas on na Univerzitetu u Nici poseduje zvanje doktora i počasnog istraživača.

Teme o kojima se možete informisati ako u subotu u 18 sati dođete u bioskop Kupina su: studiranje u zemljama Evropske Unije, francuskom obrazovnom sistemu, načinima saradnje naših univerziteta sa evropskim, kao i o ekonomskim prilikama u Srbiji i promenama koje nas očekuju na putu ka Evropskoj Uniji.

Publika će, naravno, biti u mogućnosti da postavlja pitanja i sazna više detalja o pomenutim temama.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *