KreNI konferencija počinje 29. decembra

Foto: KreNI

Četvrta KreNI konferencija biće otvorena 29. novembra u Oficirskom domu u Nišu i trajaće do 3. decembra.

Početak je zakazan za 10 sati, a svi zainteresovani će imati prilike da čuju o razvoju kreativnih industrija u Francuskoj, SAD-u, Austriji, Italiji, ali i o ulozi kreativnih industrija u digitalizaciji kulturnog nasleđa, o uspešnim pričama i projektima koji povezuju kreativne industrije i nasleđe i mnogim funkcijama koje kreativne industrije imaju u društvu.

Tema ovogodišnje konferencije je “Digitalizacija kulturnog nasleđa” i polaznici konferencije razvijaće ideje koje se tiču očuvanja kulturnog nasleđa Niša uz korišćenje kreativnih industrija.

Foto: KreNI

Teme će biti obrađene iz ugla arhitekture, informacionih tehnologija, dizajna, adevrtajzinga, menadžmenta i multimedijalnih tehologija.

Zemlja domaćin #KreNI4 je Austrija i tokom konferencije u okviru austrijskog kutka biće otvorena izložba koja predstavlja dobre primeri digitalizacije kulturnog nasleđa u Austriji, a tokom konferencije biće postavljena i izložba „Muzej uspomena – 140 godina slobode“ koja predstavlja digitalnu postavku nastalu na osnovu prikupljanja materijala koji su naši sugrađani sačuvali u poslednjih 140 godina.

KreNI konferencija je deo programa obeležavanja Evropske godine kulturnog nasleđa.

Više infomacija o samoj konferenciji, predavačima, mentorima i dodatnom programu dostupno je na sajtu www.kreni.org.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *