“Kreativniš” – izložba fotografija kulturnih dešavanja u sferi umetnosti

Otvaranje izložbe fotografija ,,Krativniš“, Mile Teokarević i Kristine Đurđević biće održano 14. septembra 2019. od 20h u kafe-u Dnevna soba. Postavka će biti izložena do 21.9.2019. godine.

Ovom izložbom fotografija želele su da prikažu raznovrsna kulturna dešavanja u sferi umetnosti, radi promocije iste i prikazale da Niš ima šta da ponudi i od kulturnog repertoara. Od veceg broja serija odlučile su da izlažu tri, obuhvativši reportažnu fotografiju muzičkog festivala „Nišvil“, Narodnog pozorišta i Izložbu fotografija, sa željom da publici priblize umetnost i podstaknu je da bude aktivna.

Mili Teokarević i Kristini Đuršević ovo je druga zajednička izložba fotografija, na prethodnoj prikazale su seriju fotografija na temu ,,Introspekcija“.

Mila Teokarević, student je treće godine Fakulteta umetnosti u Nišu, odsek grafički dizajn. Završila je Gimnaziju, društeno-jezički smer u Leskovcu. Učestvovala je na ovogodišnjem festivalu „Dev9t“ u Beogradu kao i na „Pozitivnom uličnom festivalu“ u Nišu i dobitnik je posebne pohvale za kreativni pristup, kao učesnica foto konkursa „Objektivom kroz muziku vol.2“ u organizaciji ,,Drum Dum festivala“ u Leskovcu. Finalista je Refoto portala za najbolju fotografiju na temu „Ženstvenost“ koja je izložena u galeriji „Pro3or“ u Beogradu. Učestvovala je na likovnoj koloniji „Pinna“ na Vlasinskom jezeru. Volontirala je kao fotograf na Nišvilu 2018. i 2019. godine. Bavi se slikarstvom, grafičkim dizajnom i fotografijom.

Kristina Đurđević, student je treće godine Fakulteta umetnosti u Nišu. Završila je srednju Umetničku školu, odsek grafički dizajn, takođe u Nišu. Volontirala je kao fotograf na Nišvilu 2018. Izlagala je na grupnoj izložbi fotografija „Niš iznutra“ u Deliju, 2015. godine. Bavi se slikarstvom, grafičkim dizajnom i fotografijom. Učestvovala je na brojnim konkursima likovnog karaktera.

Ova izložba deo je projekta “Kreativni Niš” koji realizuje udruženje Štek house, a finansijski podržava Fond za Jug Srbije.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *