Koristite prirodnu kremu za lice i uočite razliku

Foto: www.gazdarica.com

Foto: www.gazdarica.com

Istraživanja sve češće pokazuju da su skupocene kreme za lice nedelotvorne i pune otrova. Takođe su pune i aitiva koji vas teraju da ne menjate kremu. Ukoliko ste gledali film „Žena mačka“ znate o čemu se radi.

Kao što je najbolje jesti hranu koju smo sami pripremali, tako je dobro i koži priuštiti kremu iz domaće radinosti. Neće vam trebati hiljade dinara da bi nabavili sastojke, neke verovatno već imate u domaćinstvu.

Za prirodnu kremu koja će vam omekšati kožu i učiniti je vlažnijom, a nesumnjivo i sprečiti nastanak sitnih bora,  nisu vam potrebne nikakve posebne veštine, samo malo vremena.

Potrebno je po 30 grama latica ruža i nevena, koji se još uvek mogu naći sveži, i 30 grama hajdučke trave, suve pošto ju je nemoguće sad naći svežu. Ukoliko niste u mogućnosti da nađete sveže biljke, mogu se sve 3 koristiti suve. Takođe je potrebno 300 mililitra kantarionovog ili maslinovog ulja, 10 grama prirodnog pčelinjeg voska i 5 kapi eteričnog ulja po želji (zbog mirisa).

Biljke usitniti, preliti uljem i zagrevajte na najnižoj temperaturi. Nakon polučasovnog tretiranja biljaka sklonite ih sa vatre i ostavite preko noći da ostoje poklopljene.

Sutradan ih opet na najslabijoj temperaturi štednjaka zagrejte nakratko i procedite kroz sterilnu gazu. Ulje vratite na tihu vatru, dodajte vosak i mešajte dok se ne istopi. Sklonite sa vatre, a zatim dodajte eterično ulje i dobro umešajte. Kada smesa bude skoro hladna prelijte je u staklenu ili plastičnu bočicu.

Sledećeg dana će krema biti spremna za korišćenje.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *