Konkurs za srednjoškolce: „Evropska škola debate“

TweetUp sesija #MojaEvropa Foto: EU Info kutak

Foto: EU Info kutak

Informacioni centar Evropske unije u saradnji sa Otvorenom komunikacijom raspisao konkurs za treću generaciju polaznika „Evropske škole debate“.

Konkurs je namenjen srednjoškolcima na redovnom školovanju, a za đake iz unutrašnjosti plaćeni su troškovi putovanja.

Od ove godine radionice će se održavati u dve grupe u EU info centru u Beogradu i u EU info pointu u Nišu.

Polaznici škole će pohađati radionice o veštini debatovanja, argumentaciji i javnom nastupu, kao i radionice o funkcionisanju Evropske unije, evropskim institucijama kao i procesu EU integracija od novembra 2016. do februara 2017. godine.

„Predavači će biti članovi Tima Evropa, mreže nacionalnih eksperata koji su specijalizovani za teme u vezi sa Evropskom unijom i profesionalno se ovim temama bave na svakodnevnoj osnovi, kao i treneri debatnih veština. Nakon odslušanih radionica, polaznici škole će učestvovati u javnim debatama u organizaciji EU info centra, Otvorene komunikacije i EU info pointa širom Srbije. Najbolji će se oprobati na finalnoj debati koja će se, kako je planirano, održati u Narodnoj skupštini Republike Srbije.“ stoji u saoštenju EU info kutka Niš.

Konkurs je otvoren do 27. oktobra 2016. godine, a prijavljivanje je isključivo putem online formulara koji možete pronaći na sledećem linku: http://bit.ly/2e6bYoD.

Svi podaci koji budu uneti u formular biće korišćeni samo i isključivo za potrebe konkursa i neće biti deljeni sa trećim licima.

Za maloletne polaznike programa koji budu odabrani za učešće na Evropskoj školi debate, potrebna je pisana potvrda roditelja kojom će odobriti učešće na programu.

Ukoliko imate pitanja u vezi sa školom pišite nam na: info@euinfo.rs ili nas pozovite na 011/4045-400.

Kroz Evropsku školu debate do sada je prošlo oko 120 srednjoškolaca iz više od 30 gradova Srbije.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *