Konkurs za pisanje tekstova na temu „Ekonomska tranzicija“

Foto izvor: FB strana grupe "Otvorena komunikacija"

Foto izvor: FB strana grupe „Otvorena komunikacija“

Otvorena komunikacija poziva studente svih univerziteta na konkurs za pisanje tekstova na temu “Ekonomska tranzicija” u okviru projekta “Otvoreni univerzitet“. Koliko smo daleko odmakli od komandne privrede? Sa kojim problemima se suočavaju radnici u Srbiji? Na koje zemlje možemo da se ugledamo?

Pozivno pismo:

Pozivamo sve studente da kažu svoj stav i učestvuju na konkursu za studentske radove Otvoreni univerzitet nevladine organizacije Otvorena komunikacija. Radove možete pisati ili snimiti na jednu od sledećih tema:

Stepen liberalizacije tržišta u Srbiji

Efekti procesa privatizacije

Politika tžišta rada i strategija zapošljavanja

Uloga sindikata u tranziciji

Komparativna analiza procesa ekonomske tranzicije – primeri zemalja sa dobrom praksom

Tekst između 500 i 1500 reči ili video blog u trajanju od 5 do 15 minuta treba poslati do 20. januara na e-mail ouniverzitet@gmail.com sa oznakom teme na koju pišete.

Autori dva najbolja rada biće pozvani kao govornici na javnoj tribini koja će se održati krajem januara i njihovi radovi će biti objavljeni u godišnjoj publikaciji Otvorenog univerziteta.

Projekat Otvoreni univerzitet je zamišljen sa namerom okupi sve eksperte, profesore, studente i druge društveno odgovorne aktere, sa idejom da oni daju svoj doprinos kritičkoj analizi društvenih problema. Partner na projektu je Hrvatska edukacijska i razvojna mreža za evoluciju sporazumijevanja (HERMES) preko koje se povezujemo sa studentima iz Hrvatske i ohrabrujemo razmenu mišljenja tako što i oni imaju priliku da pišu radove za konkurs Otvoreni univerzitet i učestvuju na tribinama. Projekat se radi uz podršku Fonda za otvoreno društvo. Projekat podržava Fond za otvoreno društvo.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *