Konkurs za jednomesečni boravak u Nemačkoj

Keln, foto: Super radio

Keln, foto: Super radio

Stipendija jezičkog boravka ima cilj da zbliži mlade iz zemalja podunavskog regiona i Evrope, kao i da podstakne negu nemačkog jezika i kulture u Srbiji, Hrvatskoj, Rumuniji i Mađarskoj.

Stipendija se finansira iz budžeta vlade Savezne Republike Nemačke i Fondacije za kulturu Podunavskih Švaba pokrajine Baden-Virtemberg. Udruženje „Švaben internacional“ zaduženo je za organizaciju i realizaciju stipendije. Stipendisti pohađaju za vreme boravka u Nemačkoj drugi ili treći (u Nemačkoj 10. ili 11.) razred gimnazije u pokrajini Baden-Virtemberg i žive u porodicama svojih domaćina.

Stipendija pokriva troškove osiguranja, putne mesečne karte u Nemačkoj, putne troškove odlaska u porodice iz Štutgarta i povratka u Štutgart, te višednevni boravak u tom gradu, koji se sastoji od noćenja u Omladinskom domu, kulturnog programa i ishrane. Troškove putovanja između Srbije i Nemačke stipendisti snose sami.

Rok prijave je 31. januar 2014. godine, a studijski boravak u Nemačkoj biće realizovan od 23. juna do 25. jula 2014. godine. Program je namenjen omladini od 16 godina života, a sve informacije o ovom konkursu mogu da se pronađu na veb sajtu Udruženja Nemaca „Gerhard“

Sve informacije moguće su na ovom sajtu.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *