Konkurs za akademiju liberalne politike

Foto: FB stranica organizacije

Foto: FB stranica organizacije

Libertarijanski klub – Libek, uz podršku Global Philanthropic Trust i Friedrich Naumann Stiftung, raspisuje konkurs za upis treće generacije polaznika Akademije liberalne politike, jednosemestralnog programa koji će biti realizovan u periodu od februara do juna 2014. godine u Beogradu.

Akademija liberalne politike (ALP) je najopsežniji obrazovni projekat Libeka u našoj šestogodišnjoj istoriji i predstavlja najkrupniji iskorak u pravcu kvalitetnijeg obrazovanja za slobodu. Ponosni smo na intelektualni imidž ALP-a koji smo izgradili sa prethodne dve generacije polaznika.

Program će obuhvatati različita polja interesovanja. Jednom sedmično polaznici će, u sklopu glavnog programa, pohađati po dve jednoipočasovne lekcije. Studenti će imati prilike da se podrobnije upoznaju sa najznačajnijim principima političke filozofije liberalizma, sa osnovnim zakonitostima tržišne ekonomije, kao i determinantama političkog odlučivanja. Program je zamišljen tako da unapredi akademske, ali i kapacitete za praktično javno delanje polaznika, pa će njime biti pokriven i rad na analizi i zastupanju javnih politika.

Jednom nedeljno, u okviru kreativnog programa, biće organizovane rasprave o filmovima, književnim i umetničkim delima, tematske diskusije sa relevantnim gostima, nagradno pisanje i objavljivanje eseja i radova kao i studijske posete ili rekreativne aktivnosti.

Nastavu će izvoditi stručnjaci, profesori, političari, analitičari i aktivisti iz zemlje i inostranstva, kao i predavači iz Libeka. Program će biti uobličen tako da maksimalno uvažava svakodnevne obaveze studenata na fakultetima.

Pravo da se prijave na konkurs ostvaruju svi zainteresovani studenti osnovnih studija privatnih i državnih univerziteta u Srbiji. Iznos kotizacije je 10.000 dinara, a polaznicima će biti pružena mogućnost uplate datog iznosa u pet mesečnih rata.

Libek će posle procesa selekcije dodeliti četiri pune stipendije odabranim učesnicima.

Kotizacija pokriva:

tekuće troškove programa u vidu nastavnog materijala, korišćenje knjiga, publikacija i ostalih sadržaja,
Libek će polaznicima akademije obezbediti mogućnost savetovanja u respektabilnim akademskim i političkim institutima, kao i pristup biblioteci sačinjenoj od atraktivne strane i domaće literature.
Svim učesnicima koji uspešno završe program biće ponuđene mogućnosti daljeg usavršavanja u Srbiji i inostranstvu, kroz seminare, prakse ili konferencije.

Rok za prijavu na konkurs je 24. januar 2014 godine. Sve informacije možete dobitni na ovom linku.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *