Konkurs povodom Svetskog dana knjige za decu

dečja biblioteka txtPovodom obeležavanja Svetskog dana knjige za decu, Narodna biblioteka „Stevan Sremac“ raspisuje literarno-likovni konkurs za decu.

Literarni deo konkursa podrazumeva pisanje pesme na temu „Kad bih bio mali princ/mala princeza“, dok u likovnom delu mališani treba da na jednom listu iz bloka u vidu stripa prikažu odabranu srpsku bajku.

Svaki mališan može da pošalje jedan tekst ili jednu sliku, odnosno sliku i tekst, sa ličnim podacima (ime i prezime, razred i škola, mejl adresa, broj telefona, adresa stalnog boravka kao i ime i prezime nastavnika koji je koordinator).

Konkurs traje do 1. marta, a stručni žiri će do 25. marta objaviti rezultate konkursa na sajtu biblioteke. Nagrađenim autorima će na svečanosti povodom Svestkog dana knjige za decu, 2. aprila, biti dodeljene pohvalnice, medalje i knjige.
Odštampane literarne radove i crteže slati na adresu :

Odeljenje knjige za decu
Narodne biblioteke „Stevan Sremac“ Niš (za konkurs)
Sinđelićev trg br. 2
18 000 Niš,

ili na mejl adresu miracerovic@yahoo.com.

Sastav žirija biće naknadno objavljen, a koordinator konkursa je Mira Ćerović Tasić, šef Odeljenja knjige za decu.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *