Konferencija o smanjenju siromaštva u sedam lokalnih zajednica

konferencija siromastvo tekstKonferencija o unapređenju politike usluge socijalne zaštite u lokalnim samoupravama uspešno je sa tridesetoro predstavnika realizovana u Nišu. U organizaciji Centra za razvoj građanskog društva „Protecta“ realizovana je ova konferencija u okviru projekta „Kvalitetna socijalna zaštita u lokalnoj zajednici“.

Velika sala Regionalnog centra za profesionalni razvoj okupila je, između ostalih, menadžera tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije Ivana Sekulovića, savetnicu Republičkog zavoda za socijalnu zaštitu Gordanu Ković, člana gradskog veća Svetozara Aleksova, zamenika predsednika opštine Pantelej Aleksandra Milosavljevića kao i predstavnike drugih relevantnih ustanova i organizacija iz ovih lokalnih samouprava kažu u Protekti.

Cilj ove konferencije bio je „razmena iskustava u kreiranju i implementaciji lokalnih politika od značaja za unapređenje socijalnog uključivanja i smanjenja siromaštva na nivou sedam lokalnih zajednica: Niša, Leskovca, Zaječara, Pirota, Kruševca, Prokuplja i Svrljga. Takođe, na konferenciji su definisane i preporuke za unapređenje politika na nivou lokalnih samouprava.

Projekat je podržao Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije uz funansijsku podršku Švajcarske agencije za razvoj i saradnju kroz program Lokalne inicijative za povećanje socijalne uključenosti i smanjenje siromaštva.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *