Koncert Amire Medunjanin u Nišu

Nakon nedavno ispunjenog beogradskog Sava centra, svetski priznata pevačica sevdalinki Amira Medunjanin, nastavlja promociju novog albuma „Damar“ turnejom u okviru koje 30. marta nastupa u Domu vojske u Nišu od 20h.

Istinska emocija će uvijek dotaći ljude ako slušaju pjesmu otvorenog srca. Tako prava muzika svugdje stiže do svojih ljudi. Ako tada krene i koja suza, to je normalno. Ljudi smo od krvi i mesa, nismo od kamena. Bitno je da vjerujemo riječima i osjećaju koji se kroz pjesmu priča. Vidimo se u martu, poručuje Amira.

4
Uz Amiru na predstojećoj turneji nastupaju gitarista Ante Gelo i kontrabasista Zvonimir Šestak.

Na novom albumu „Damar“ (2016), koji je na CD-u u Srbiji objavila promoterska kuća Long Play, Amira je snimila „Kad ja pođoh na Bembašu“, „Šta ćemo ljubav kriti“, „Vjetar ružu poljujkuje“ i druge sevdalinke i tradicionale sa naših prostora, dajući im novim aranžmanima nove obrise i boje.

Prvi put u karijeri, Almira je snimila dve nove, autorske kompozicije: “Pjevat ćemo šta nam srce zna” napisao je sarajevski sevdalija Damir Imamović, a druga je naslovna “Damar” na muziku gitariste Boška Jovića i stihove Marije Karaule Krznarić.

Damar ima više značenja. Između ostalog to je žila kucavica, bilo, životna energija… Meni su to sve ove pjesme. One me čine živom. Nije mogla biti bolja riječ za sve što radim, objašnjava Amira.

Datumi Amirine turneje su: 4.marta Kulturni centar Zrenjanin, 5.marta Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu, 15.marta Dom kulture Čačak, 16.marta Dom sindikata u Kragujevcu, 26.marta Kulturni centar Pančevo, 27.marta Narodno pozorište u Užicu, 30.marta Dom vojske u Nišu i 31.marta Kulturni centar Smederevo.

Prodaja ulaznica počela je od ponedeljka, 6. februara na biletarnici Doma Vojske (Sinđelićev Trg bb) i u Energy music shop-u (TPC Kalča – prizemlje). Cena karata je 1.000 dinara za parter i 900 dinara za mesta na balkonu.

Piše: Veroljub Vecko Radojković

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *