Koliko Nišlije vode računa o svom zdravlju?

Izvor: sajt Doma zdravlja Niš

Izvor: sajt Doma zdravlja Niš

 

Izvor: sajt Doma zdravlja Niš

Izvor: sajt Doma zdravlja Niš

Na Bazaru zdravlja, drugom po redu ove godine, u parku Svetog Save prošle subote, lekari Doma zdravlja u Nišu prižili su oko 600 zdravstvenih usluga. Poseta je bila velika uprkos tome što je padala i kiša, mada je za proveru svog zdravlja bilo više zainteresovanih starijih sugrađana.

Posetioci Bazara zdravlja mogli su besplatno da provere svoje, zdravstveno stanje, a pregled je obuhvatao kontrolu krvnog pritiska, određivanje šećera u krvi, merenje telesne težine i visine i određivanje stepena uhranjenosti, merenje procenta masne mase, pregled mladeža i sumnjivih promena na koži.

bazar-zdravlja4

Izvor: sajt Doma zdravlja Niš

Pored ovih usluga sa posetiocima je rađena edukacija za samopregled dojke, u cilju prevencije raka dojke, kao i savetovanje u vezi očuvanja reproduktivnog zdravlja mladih i prevencije zloupotrebe psihoaktivnih supstanci.

Na Bazaru zdravlja radili su zaposleni iz Službe opšte medicine, Savetovališta za mlade, Kabineta za dermatovenerologiju, Polivalentne patronažne službe, Savetovališta za dijetalnu ishranu.

Prvi Bazar zdravlja u ovoj godini bio je održan u Tvrđavi, a već početkom avgusta meseca biće organizovan treći ovogodišnji Bazar zdravlja na nekoj drugoj lokaciji u gradu.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *