Koje zdravstvene probleme sprečava ili ublažava riblje ulje?

riblje-ulje- tekstDoktori savetuju da se bar 2 do 3 puta nedeljno na vašoj trpezi nađe riba jer je odlična za zdravlje i lepotu. 

Riblje meso i ulje sadrže malo kalorija, a puno korisnih minerala, neki od njih su: jod, kalijum, kalcijum, natrijum, selen, cink, belančevine, gvožđe, bakar, poluzasićene masne kiseline.

Međutim, iako znam da je zdravo jesti ribu nekoliko puta nedeljno, mnogi nisu sigurnu koje zdravstvene tegobe ona sprečava ili ublažava, ukoliko se uzima u preporučenim količinama.

Reumatoidni artritis. Smanjuje bolove u zglobovima, otok, ukočenost i malaksalost.

Srčani napad. Za jednu trećinu smanjuje šanse za novi srčani udar.

Začepljene arterije. Održava arterije prohodnim i čistim. Za 40 do 50 % smanjuje se rizik od ponovnog začepljenja arterija posle angioplastike (intervencija kojom se širi suženi krvni sud).

Ulcerozni kolitis (zapaljenjsko oboljenje debelog creva). Smanjuje aktivnost bolesti i do 55 odsto.

Visok krvni pritisak. Eliminiše ili smanjuje potrebu za lekovima za snižavanje pritiska.

Psorijaza. Umanjuje svrab, crvenilo, kod nekih pacijenata i bol, a smanjuje i količinu neophodnih lekova.

Multipla skleroza. Utiče na smanjenje simptoma.

Astma. Smanjuje napade kod nekih osoba.

Migrena. Smanjuje intenzitet i učestalost glavobolja.

Super radio u skladu sa svojom uređivačkom politikom zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, bez obaveze obrazlaganja takve odluke. Komentari ne predstavljaju stavove redakcije Super radia i privatno su mišljenje autora komentara. Nećemo objavljivati komentare koji sadrže psovke, uvrede, govor mržnje kao i komentare koji se ne odnose na vest koja je komentarisana. Komentari koji sadrže linkove ka drugim sajtovima takođe neće biti objavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *